Vreme čitanja: oko 2 min.

Džikić nije otputovao u Izrael za mečeve domaćeg prvenstva: U Hapoelu nisu najsrećniji što je ostao u Beogradu

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegov tim poražen je od imenjaka iz Tel Aviva

  • 0
aleksandar džikić Foto: MN Press

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima poraženi su pre tri dana od Hapoela iz Tel Aviva (100:109) u utakmici Košarkaške lige Izraela, a na klupi ovog tima nije sedeo Aleksandar Džikić koji je odlučio da ne otputuje iz Beograda i bude sa ekipom za meč domaćeg prvenstva.

Prema rečima izraelskog portala One, čelnici ovog kluba nisu bili baš najsrećniji takvom odlukom srpskog trenera, jer je ekipa navikla na treninge i igru sa njim na čelu, što se dalo videti u samoj završnici meča sa timom iz Tel Aviva gde je na kraju viđen i veliki broj tehničkih grešaka.

Podsetimo, Hapoel iz Jerusalima igra svoje mečeve FIBA Lige šampiona u Beogradu zbog situacije u Izraelu, ali je prinuđen da putuje nazad za ovu zemlju svakog vikenda kako bi nastupao i u domaćem prvenstvu, što je pomalo bizarna situacija.

Ovaj portal navodi da je jedan od glavnih razloga za nedolazak Džikića pitanje bezbednosti, jer je navodno prilikom njegovog prethodnog dolaska u Izrael za meč sa Hapoel Galilom došlo do ispaljivanja projektila u pravcu Jerusalima i to samo sat vremena po sletanju.

Do nastavka FIBA Lige šampiona ostalo je još dosta vremena, pošto Džikićev tim nastupa tek u februaru, a do tada se igra domaći izraelski šampionat. I dalje nije najjasnije da li Džikić planira da dođe u Izrael, a iako Hapoel iz Jerusalima ne žuri, ipak postoje određeni nagoveštaji da bi moglo da dođe do razlaza dve strane, prema pisanju izraelskih medija.

U klubu smatraju da Džikić ima veliko poštovanje u Izraelu i da se zbog toga ne bi dogodila sva isključenja i tehničke greške viđene u završnici meča sa Hapoel Tel Aviva. Čak je i prvotimac Zek Henkins istakao koliko je nedostajao srpski stručnjak na ovom meču.

- Džikić je veliki trener i izvlači najbolje iz ekipe. Nedostaje nam. Imamo samo jedan trening da se pripremimo za meč. Prošle sezone smo imali više vremena. Teško je. Volim da igram ovde, uvek je zabavno, ali moramo da naviknemo da je atmosfera takva ove sezone - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Veličanstven doček za Džikića: Navijači Partizana gromoglasnim aplauzom pozdravili bivšeg trenera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA