Vreme čitanja: oko 1 min.

Pavićeviću određeno zadržavanje zbog šverca cigareta

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz Pavićevića privedeno je još dovje ljudi

  • 2
KK Mornar Bar Foto: MN Press

Baraninu Đorđiju Pavićeviću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), potvrdio je "Vijestima" njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

Pavićević sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta, a uhapšen je u akciji SDT-a.

- Tražio sam da se ne određuje zadržavanje, iz prostog razloga što Pavićević nema nameru nigde da se udaljava. Imao je vremena, da je hteo, posebno nakon što je godinu i po dana Dritan Abazović trovao crnogorsku javnost o tome ko je sve švercer i ko nije. Da se našao prozvanim, Pavićević je mogao da napusti Crnu Goru. Pavićević je sam došao kolima u Odeljenje bezbednosti Podgorica. Rečeno mu je da će pritvorski osnov verovatno biti tačka 4 - težina krivičnog dela, jer mu se stavlja na teret da je osnovao kriminalnu organizaciju. Pročitano je ono što je tužiocu sporno. Pavićević je kazao da se u papirima koje je zaplenio SPO nalazi sve ono što demantuje tvrdnje iz prijave. Inače, kazao sam to i novinarima, da sam zahvalan inspektorima SPO-a i tužiocu Radonjiću, na korektnom i profesionalnom odnosu i prema meni i prema okrivljenom Pavićeviću - rekao je Piperović "Vijestima" i dodao da će Pavićević u petak posle 15 sati biti priveden sutkinji Suzani Mugoši.

Da podsetimo u akciji Specijalnog policijskog odeljenja uhapšeno je još dvoje službenika Uprave prihoda i carina - Ivana Kovačević i Veljko Đuričića, kao i bivši zaposleni u Pavićevićevoj firmi Nikica Kovačević.

I njima je određeno zadržavanje do 72 sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    29. decembar 2023 | 14:03

    To je ono dobro poznato crnogorsko "čojstvo, poštenje, viteštvo"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA