Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Jović ponovo dobio šansu i bio bez promašaja, a posebna je priča trojka preko Markanena

Vreme čitanja: oko 2 min.

Juta je ipak slavila u završnici meča protiv Majamija

  • 0
Nikola Jović, Lauri Markanen Foto: AP/Tanjug

Nikola Jović je drugi meč zaredom dobio šansu da zaigra u dresu Majamija, nakon što ga prethodno nije bilo na parketu devet vezanih mečeva i može se reći da je solidno iskoristio minutažu, jer je za 10 minuta na terenu imao šest poena, da skoka i asistenciju.

Njegov Majami je poražen od Jute na gostovanju sa 117:109, a srpski reprezentativac je pokazao treneru Eriku Spolstri da može da računa na njega, iako se u poslednje vreme spekulisalo o tome, jer je u nekoliko navrata poslat u razvojnu ligu.

Jović je uputio dva šuta na utakmici, oba za tri poena i oba je pogodio, a zanimljivo je da su oba bila preko zvezde Džezera, Finca Laurija Markanena, a posebno će ostati upečatljiva trojka koja je ušla na neobičan način, uz malu dozu sreće, kada je lopta "igrala na obruču".

Ipak, Jović je brzo upao i u problem sa faulovima, napravio ih je pet, pa je i to uticalo na njegovu minutažu na ovom meču, ali i ovaj učinak, posle 11 poena na prethodnom meču protiv Golden Stejta, i to nakon duže pauze, sigurno će uticati na samopouzdanje 20-godišnjeg srpskog košarkaša.

Ekipe su bile u egalu do dva minuta pre kraja, a onda su se Džezeri sa dve trojke, preko Kejontea Džordža i Laurija Markanena odlepili na osam poena razlike i meč je tada bio rešen.

Kolin Sekston je bio najefikasniji kod Jute sa 22 poena i 5 asistencija, Džordž je meč završio sa 21 poenom i šest skokova, Keli Olinik je uz 19 poena imao 19 asistencija i šest uhvaćenih lopti, dok su po 12 poena dodali Markanen i Fontekio.

Najefikasniji kod Majamija bio je Bem Adebajo sa 28 poena uz 16 skokova, dok je Tajler Hiro imao 25 poena ali uz slabiji šut iz igre (9 od 22 iz igre i 2 od 7 za tri), a podbacio je lider Hita Džimi Batler koji je meč završio sa osam poena.

Majami u narednom meču gostuje Los Anđeles Klipersima, dok Juta dočekuje Dalas Meverikse, za koje je Luka Dončić odigrao vrhunsku partiju u pobedi nad Golden Stejtom.

Majami je trenutno peti na istoku sa skorom 19:13, dok je Juta u zapadnoj konferenciji na 12. mestu sa učinkom 14:19.

(Telegraf.rs)

Video: Video je blistavu partiju Srbina: Džimi Batler zbog Nikole Jovića seo u avion i doleteo u Viskonsin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA