Vreme čitanja: oko 1 min.

Barać srećan zbog pobede Mege protiv Cedevita Olimpije: "Sav rad dolazi na naplatu, ništa nije slučajno"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Mege zadovoljan je igrom svog tima

  • 0
Marko Barać Foto: Mega MIS - Printscreen

Košarkaši Mege ostvarili su pobedu u poslednjem danu 2023. godine na domaćem terenu u Hali sportova protiv Cedevita Olimpije, ukupno sedmu u sezoni - 97:86.

Posle meča, trener domaće ekipe, Marko Barać je istakao da je ključ u tome što je ekipa uspela da se rezultatski održi tokom prvog poluvremena.

- Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak i što smo uspeli da smanjimo vođstvo rivala. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro.

Dodaje da je ova pobeda posvećena Oleku Kobzistiju koji je pre nekoliko dana saznao tragične vesti o smrti oca.

- Ova pobeda je za Kobzistija koji je pre dva dana ostao bez oca, ali žrtvovao se i ostao je sa nama. Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega.

U međuvremenu je otišao Nikola Topić, ali ga je Stefan Miljenović sjajno odmenio.

- Imali smo specifičnu prošlu nedelju, pre svega mislim na promenu u rosteru. Nikola Topić je otišao, doveli smo novog igrača i sve je to trebalo rešavati u hodu. Ovi igrači su pokazali da nije bilo slučajno što su rano krenuli sa treninzima i to još u julu. Sada sav taj rad dolazi na naplatu.

Za kraj, kaže da je bilo problema sa zicerima, ali da generalno napadački nije bilo poteškoća.

- Što se tiče same utakmice, bilo je dosta grča i situacija u kojima nismo imali tečnost u napadu. Promašivali smo zicere, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali jaku odbranu, iz čega smo razvijali dobre kontranapade. To nam je donelo dosta samopouzdanja i veliki broj poena. Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro.

(Telegraf.rs)

Video: Ognjen Dobrić zna koliko je teško pobediti Partizana pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA