Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav transfer: Nekadašnja NBA zvezda stigla u AEK iz Atine!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko bi rekao...

  • 0
Rudi Gober Foto: Tanjug/AP

Ove sezone je dosta velik broj igrača iz NBA lige odlučio da stigne u Evropu, neki u najajče klubove, a neki u nešto slabije, iako se radi o veoma poznatim imenima. Još jedno u nizu jeste i ime Brendona Najta, nekadašnje NBA zvezde, koja se posle Kine odlučila na dolazak u AEK.

Brendon Najt je neko ko iza sebe ima dugogodišnju NBA karijeru, igrao je tamo od 2011. pa sve do 2022. godine u sedam klubova, a svuda je imao i zapažene uloge, dok je negde praktično bio i lider svoje ekipe.

Sada, Najt je odlučio da se oproba i u Evropi, nakon što je prethodne dve godine proveo u Kini.

Kada je reč o njemu, draftovan je 2011. godine sa osmog mesta, od strane Detroita, gde je u dve sezone odigrao preko 140 utakmica. Potom je trejdovan u Milvoki, a tamo je nastavio da beleži sjajne partije. Najbolju sezonu je imao u Finiksu u sezoni 2015/2016, kada je igrao 36 minuta u proseku i beležio 19.6 poena.

Ipak, nakon toga opada i njegovo vreme na terenu, zbog čega je i odlučio da se preseli u Kinu.

Međutim, njegove brojke kroz karijeru govore i o tome da se radi o sjajnom igraču, pošto je beležio 14 poena u proseku u NBA ligi, kao i 3.9 asistencija, ali i 3.1 skok.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović pred derbi hvalio Zvezdu, a posebno istakao i Topića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA