≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igokea u ponoru bez dna, Split posle produžetka vezao drugu pobedu

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvrti poraz zaredom za ekipu koja je sjajno počela sezonu

  • 1
Šenon Šorter i Edin Atić, KK Split - KK Igokea Foto: ABA liga / Igokea / Nikola Vuruna

Odlasci Stefana Mudija, Nikole Tanaskovića, Nemanje Gordića, Zorana Nikolića ostavili su Igokeu daleko od forme koja ih je krasila na početku sezone ABA lige, a koliko će sve to imati uticaja u nastavku kampanje videli smo u četvrtak, kada ih je na otvaranju 15. kola Split u gostima porazio 80:77.

Bio je domaćin u ponoru početkom drugog poluvremena i u dvocifrenom minusu, ali je zahvaljujući sjajnom Edinu Atiću uspeo da izbori produžetak i pored konstantnog minusa u drugom poluvremenu.

U dodatnih pet minuta hrvatski tim je još jednom nametnuo svoj ritam i ipak došao do zasluženog slavlja, drugog uzastopnog. Igokea je upisala četvrti neuspeh zaredom u regionalnom takmičenju.

Pomenuti Atić ubacio je čak 25 poena uz po 6 skokova i asistencija, ali to nije bilo dovoljno domaćinu. Marko Jeremić je dodao 18, Džeki Karmajkl 13 i 10 skokova, ali je i Split imao svoju "artiljeriju".

Šenon Šorter je uz 21 poen pridodao 11 uhvaćenih lopti, Luis Saliven je imao 17 i 13 skokova, dok su Di Džej Fanderburk i Toni Perković dali 14 i 13 poena.

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte koš Mudija za pobedu Igokee protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hersonisos

    4. januar 2024 | 19:59

    Pozdravite Miška fino vas je rješio najboljih igrača,sad nek vam dovede nove makar za 5 kola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA