Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav spektakl pred Olimpijske igre! Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Amerikanaca u Abu Dabiju

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz to nas čekaju okršaji sa Australijom i Francuskom

  • 0
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Još oko sedam meseci deli nas od početka Olimpijskih igara u Parizu, a na kojima će učešće uzeti i Košarkaška reprezentacija Srbije koja je svoje mesto obezbedila drugom pozicijom na minulom Mundobasketu u Manili.

A kao uvertiru za Pariz, Srbija će imati dva neverovatno jaka protivnika. U Abu Dabiju će se sastati sa reprezentacijama SAD-a i Australije, dok će pre ovih mečeva odmeriti snage i sa Francuskom u Lionu na oproštaju Tonija Parkera od nacionalnog tima.

Sve to potvrdio je selektor Srbije, Svetislav Pešić u razgovoru za portal Mozzart Sport.

- Najverovatnije idemo na turnir u Abu Dabi, tamo ćemo igrati prvu utakmicu sa Australijom, a drugu sa SAD. Oni su nama poslali ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo tamo dobili su fantastični, sada Savez treba da to njima potvrdi. Najverovatnije idemo tamo. Igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera, to je 12. jula, pre nego što igramo u Abu Dabiju. U Abu Dabiju smo 15, 16. i 17. jula, a sa Francuzima igramo u Lionu. To je to, zasad - rekao je Pešić za Mozzart Sport.

Do sada je poznato da su direktan plasman na Olimpijske igre pored Srbije obezbedili još Francuzi kao domaćini, Nemci kao planetarni šampioni, te SAD, Kanada, Australija, Japan i Južni Sudan kao najbolje selekcije sa pojedinačnih kontinenata.

Preostali timovi će biti poznati posle kvalifikacionih turnira koji se igraju u Letoniji, Grčkoj, Portoriku i Španiji.

(Telegraf.rs)

Video: Avramović: Oporavak ide dobro, uskoro se vraćam na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA