≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šmekerski potez gazde Luke Dončića: Prodao Maverikse za rekordnu cifru, pa častio sve zaposlene sa 35 miliona

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

A obožava Luku Dončića!

  • 4
Mark Kjuban i Luka Dončić Foto: TOM PENNINGTON / Getty images / Profimedia

Jedan od omiljenih vlasnika NBA timova, Mark Kjuban poznat po svojim preduzetničkim sposobnostima i brojnim stvarima svoju franšizu, Dalas Maverikse,  je nedavno prodao za čak 3,5 milijardi dolara.

Tačnije, prodao je jedan deo (većinski) svojih akcija i ostavio je sebi manjinski udeo od 27%, a pritom je zadržao funkciju u klubu da odlučuje o potezima tima.

Sada je, posle masivne prodaje i velike zarade, odlučio da bude dobar "gazda" i da svoje radnike časti sa čak 35 miliona dolara, što je svima javio u pismu.

- Kao zahvalnost za sav vaš naporan rad koji ste učinili Mavsom neverovatnom organizacijom, svako od vas će dobiti bonus od mene i porodica Adelson i Dumont. Ukupno ćemo vam svima isplatiti otprilike 30 plus miliona dolara bonusa. Da bismo izračunali vaš bonus, koristili smo okvir koji je uzeo u obzir koliko dugo ste radili za Mavse. Dobićete bonus u vrlo bliskoj budućnosti. Uzbuđen sam što ću nastaviti naš rad na tome da Mavs postane najbolja franšiza u svim sporta! - napisao je u elektronskoj poruci Kjuban.

Ranije je Kjuban objasnio zašto je prodao udeo u akcijama Dalas Maveriksa time što želi da tim nastavi da eksponencijalno raste.

- Kada dobijete partnera svetske klase koji može da uđe i poveća vašu bazu prihoda i ne zavisite od stvari koje ste bili u prošlosti, to je ogromna pobeda - ranije je pričao Kjuban.

Jedan od igrača Maveriksa je i Luka Dončić, slovenački košarkaš, reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, a tu je i bivši plej Partizana Dante Eksum.

Tim iz Teksasa trenutno broji 21 pobedu u 36 mečeva i sa tim skorom zauzima šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije, što predstavlja skok u odnosu na prethodnu sezonu.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je trojkama Dončić razbio Finiks

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    6. januar 2024 | 14:55

    Za svako poštovanje, kapa dole. Da su takvi svi tajkuni i milijarderi mnoho manje gladnih bi bilo.

  • Konte

    6. januar 2024 | 15:20

    Kakav džentlmen. Bravo Mark, respekt.

  • Starac Foco

    6. januar 2024 | 15:01

    I Miskowicz je odlucio da uradi isto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA