≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sferopulos posle prvog neuspeha u godini govorio i o Teovoj povredi: "Izgubili smo zbog gustog rasporeda"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imali smo dva putovanja u ovih pet dana i pokušali smo da damo najbolje od sebe, ali to nije bilo dovoljno"

  • 4
Janis Sferopulos Foto: Printskrin / YouTube / Cedevita Olimpija TV

Prvi poraz u novoj godini i nakon devet pobeda u nizu u ABA ligi doživeli su košarkaši Crvene zvezde na gostovanju Cedevita Olimpiji u Ljubljani (96:86). Neće ovaj neuspeh mnogo uticati na poziciju kluba na tabeli, makar u ovom momentu, ali je došao nakon dva slavlja u Evroligi i novo duplo kolo u eliti.

Trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos izjavio je na konferenciji posle meča da je neuspeh pre svega prouzrokovan gustim rasporedom.

- Želim da čestitam ekipi Cedevita Olimpije na pobedi. Oni su igrali sa više energije, bilo je očigledno da kada rival da 96 poena vi ste u problemu i teško je pobediti. Mi smo dali 86 poena, ali naša odbrana nije bila dovoljna. Za mene ovo je zbog rasporeda koji imamo, nije lako, igrali smo tri utakmice u pet dana. Imali smo dva putovanja u ovih pet dana i pokušali smo da damo najbolje od sebe, ali to nije bilo dovoljno. U NBA ovo su porazi koje zovu "schedule" porazi. Za nas je to bio upravo takav poraz - rekao je Grk, potom dodao:

- Nastavljamo dalje, i dalje smo prvi u ABA ligi, takođe želimo da iskoristimo dobar momentum koji imamo u Evroligi počevši od meča koji igramo u utorak. Želim da čestitam Božić svim ljudima koji ga proslavljaju večeras i sutra.

Nije bio naročito rečit kada je u pitanju stanje Miloša Teodosića, koji se povredio u jednom momentu meča, ali se nakon toga vratio na parket.

- Nije u pitanju povreda kolena već zgloba. Videćemo da li će biti dobro, doktor će nam reći.

Zvezda već u utorak igra svoj naredni meč protiv Asvela u Vilerbanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo napred

    6. januar 2024 | 20:43

    Majstore, sve je ok, odstrani davidovca, lazarevica, tobija i ilica, i dovedi umesto njih neke, koliko toliko, korisne igrace za rotaciju i bice sve top....

  • 033

    6. januar 2024 | 22:47

    Čuj gust raspored. Tačno se vidi da ovoj ekipi fale 4-5 pojačanja. A igra li ona sila od Gilespija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA