Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko Rajaković u društvu najtrofejnijeg NBA trenera: Evropljani ga često porede sa Željkom Obradovićem

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko se ozbiljno "nameće"!

  • 0
Darko Rajaković Foto: Tanjug/AP

Početkom ove sezone Darko Rajaković je postao drugi trener u istoriji NBA lige da je iz Srbije, a preuzeo je Toronto Reptorse. Sada je osvanula slika sa legendarnim Fil Džeksonom.

Rajaković je pridobio srca navijača iz Kanade i širom Amerike pošto je sa, može se reći, prosečnim timom uspeo da napravi veoma respektabilne rezultate, a u isto vreme miljenika ljubitelja košarke na tim prostorima da na velika vrata vrati Denisa Šrudera.

Ipak, sada je na svom "X" nalogu objavio sliku sa apsolutnom legendom NBA lige i jednim od najboljih trenera svih vremena Filom Džeksonom.

Fil Džekson je poznat i kao trener Majkla Džordana, između ostalih, a u svojoj neverovatno bogatoj karijeri osvojio je čak 13 titula NBA šampiona - dva puta kao igrač Njujork Niksa i 11 puta kao trener Bulsa i Lejkersa.

U svojoj trenerskoj karijeri je vodio samo te dve ekipe u NBA ligi, a sa Bulsima je od posla asistenta 1989. godine uspeo da sedne na klupu kao glavni trener.

Već 1991. godine ostvario je prvi prsten u svom prvom velikom finalu, a poslednji put je to uspeo sa Lejkersima i Kobi Brajantom 2010. godine, kada je u tom timu Jezeraša bio i Pau Gasol.

Uz Grega Popoviča se smatra jednim od najvećih trenera, a neretko se u evropskim košarkaškim krugovima poredi sa Željkom Obradovićem, koji je uspeo da uzme devet titula Evrolige.

(Telegraf.rs)

Video: Fantastično dodavanje Dončića za alejup zakucavanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA