Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA je toliko postao "loš" da jedan od najvećih TV kanala ne zna koju utakmicu da pusti

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo muči NBA ligu već neko vreme

  • 3
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

NBA liga je do sada bila ubedljivo najkvalitetnija košarkaška liga na svetu, ali usled velikih promena, kako unutar, tako i van lige desili su se veliki problemi.

Košarka je 90-ih godina bila posebna kultura, odlazak na utakmicu je bio san mnogih, a društvene mreže nisu preovladavale i upravljale ponašanjem navijača.

Sada je odlazak na utakmice luksuz, a i oni koji odu ne doživljavaju to sportski koliko je bilo pre deceniju dve.

To je uticalo na mnogo stvari širom lige, a nešto što se drastično promenilo je pristup igrača samoj utakmici. Navijačke baze su postale manje zahtevne i manje povezane sa svojim herojima i idolima.

Pravila širom lige su se drastično promenila favorizujući napad drastično u odnosu na odbranu i to je napravilo velikih problema za atraktivnost same lige.

Ali ne onu atraktivnost napadačkih poteza, gledajući to liga nikad nije bila lepša za gledanje, problem je nastao u tome što se odbrana sve ređe igra.

Američka televizija TNT je objavila kako se nalazi u problemu da izabere utakmicu koju će da televizuje pošto ne zna koja će utakmica biti rezultatski zanimljiva.

Televizijama je bitno da se meč isprati u celosti, a ne da nedostižna rezultatska razlika nastane već krajem prve četvrtine, pa da tako ljudi promene kanal.

Evroliga je pokazala kako može da se napravi uzbudljivo i kompetativno takmičenje sa puno košarkaškog kvaliteta, a koje će rešenje naći NBA liga ostaje da vidimo.

(Telegraf.rs)

Video: Entoni Dejvis ispisao istoriju Lejkersa i postao treći igrač sa ovim učinkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    12. januar 2024 | 19:28

    Današnja NBA košarka je postala bukvalno negledljiva i izuzetno glupava prepuna umišljenih razmaženih zvezda, toliko nekvalitetna da ko god ima bar malo košarkaške inteligencije taj dominira. Sve se svodi na atletiku, na to da ko prvi uzme loptu taj šutira iz nemoguće situacije, i na to da iz ofanzivnog skoka zakuca. Nikakve strategije, taktike, inteligencije i strasti. Košarka je umrla sa penzionisanjem Kobija Brajanta.

  • MarLago

    12. januar 2024 | 19:42

    NBA je cetvrti sport u USA po gledanju totalno ne zanimljivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA