≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Balkanski klasik pripao Partizanu: Cibona imala snage za jedno poluvreme

Vreme čitanja: oko 9 min.

Na kraju ubedljiva pobeda čete Željka Obradovića

  • 55

Košarkaši Partizana otputovali su u Zagreb i od 18 časova igraju meč 16. kola ABA lige sa domaćom Cibonom i tom priliku su slavili rezultatom 74:87, po četvrtinama 25:20, 13:20, 13:21, 23:26.

Prva četvrtina nije dobro počela za crno-bele, Cibosi su uspeli da dođu do rane prednosti od 11:4 dobrom igrom Radovčića i Aranitovića.

Malo su uspeli da poprave utisak do kraja prve deonice, ali daleko je to bilo od bilo kakvog lica Partizana koje nam je dobro poznato, pa je na kraju prve deonice bilo pet poena razlike.

Druga četvrtina je donela potpuni povratak crno-belima, ali opet uz dosta muke, a Jaramaz je doneo konačnu prednost od dva poena razlike sa linije slobodnih bacanja.

Treća deonica protekla je u crno-belom maniru, gosti su dostigli čak deset poena prednosti, napad domaćina se u potpunosti raspao na veoma dobru i agresivnu odbranu Partizana.

Na kraju je u poslednjoj četvrtini utakmica rutinski privedena kraju, istakli su se neki igrači koji inače imaju manju ulogu, kao što je na primer Uroš Trifunović. On je ovaj meč iskoristio da pruži, pre svega odličnu odbranu, ali onda i veliki doprinos u napadu sa vrhunskim prodorima.

Na kraju je kao najkorisniji igrač ove utakmice za Partizan izašao Danilo Anđušić sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencija, kao i indeksom korisnosti 22. Isti indeks korisnosti je imao i Kaboklo sa 18 poena i tri skoka. Po 10 poena dodali su Ledej, Koprivica i Jaramaz.

U ekipi Cibone najkorisniji je bio Aleksandar Aranitović, bivši igrač Partizana i dete Crvene zvezde, koji je postigao 17 poena uz osam asistencija i indeks korisnosti 23. Radovčić je imao 16 poena uz pet asistencija, a Mustapić je dodao 13, dok je Bošnjak imao 11 poena.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra sa ekipom Panatinaikosa, dok će u ABA ligi dočekati Megu na svom terenu. Cibosi će, sa druge strane, dočekati podgoričku Budučnost narednog vikenda.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 74:87 - Kaboklo donosi ponovo dvocifrenu razliku Partizanu i deluje da je to to. Ipak, Mustapić se ne slaže, postiže tešku trojku preko ruke. Trifa diže na drugoj strani i odmah vraća. Krade loptu Trifa i staje na loptu Danilo. Igraće pik sa Kaboklom i faulira ga Mustapić. Ide na liniju za slobodna bacanja Anđušić. Pogađa prvo, kao i drugo. Odlični potezi Uroša Trifunovića u završnici i to je kraj utakmice.

8. minut - 67:76 - Kaboklo na dodavanje Danila dolazi do dva poena uz faul. Sa penala Bruno promašuje dodatno slobodno bacanje. Dolazi Mustapić do ofanzivnog skoka nakon promašenog polaganja, Trifunović faulira Aranitovića i zbog bonusa će bivši bek Partizana ići na slobodna bacanja. Precizan oba puta Sani.

6. minut - 65:72 - Nakon gledanja snimka poništena je odluka, Jaramaz ide na šut preko ruke i fauliran od strane odbrane. Precizan sa penala sva tri puta. Već sledeći napad sudija svira faul u napadu i posed ide Partizanu. Spušta se lopta na nisku post i crno-beli dolaze do dva laka poena ispod obruča. Tajmaut Repeša. Mustapić lepo dodaje loptu i dolaze Cibosi do dva laka poena.

4. minut - 63:67 - Nekoliko kvalitetnih napada Cibone i uspeli su da spuste na svega šest poena zaostatka. Ponitka je napravio faul nakon promašaja Trifunovića i tako poslao Bošnjaka na liniju slobodnih bacanja. Bošnjak smanjuje prednost Partizana za još dva poena, pošto je oba puta bio precizan sa penala. Majcunić pravi fual i to je njegov peti.

2. minut - 56:67 - Lomi se utakmica, nekoliko vezanih dobrih napada za crno-bele. Danilo pogađa trojku, ali Radovčić ne dopušta da se Cibona opusti. Danilo dodaje Smitu, ali on promašuje za tri poena. Kontranapad Cibone prekida Trifunović.

KK Cibona - KK Partizan Foto: ABA liga/KK Cibona/Ivana Dergez

Treća četvrtina

10. minut - 51:61 - Fauliran Aranitović na šutu, a deluje da je loptu pri padu dirao Koprivica. Nakon gledanja snimka se vidi da nije bilo kontakta, ali sudije su dosudile prethodnu odluku. Obradović traži čelendž, da se proveri situacija. Bio je u pravu, zaista nije bilo kontakta Balše sa loptom. Svakako dva bacanja ima Aranitović. Precizan oba puta, to je za njega 15 poena. Neoprezan Koprivica gubi loptu, ali Perasović na drugoj strani promašuje zicer. Gubi Smit loptu i na 24 sekunde do kraja Cibosi u kontranapadu dolaze do laka dva poena. To tera Obradovića na tajmaut. Brutalno zakucavanje Koprivice na pas Smita, kraj treće četvrtine.

8. minut - 46:57 - Nova izgubljena lopta Cibone, ali sada Ledej pod kontaktom dobija faul. Ipak, Buljan pada na parket, žali se na udarac u lice, pa će sudije gledati snimak. Deluje zaista da je bio udarac laktom Ledeja, sa tim se slažu sudije i biće nesportski faul. Pogađa Buljan jedno od dva bacanja, a Ledej pravi blokadu uprvom napadu. Lepo protrčavanje Smita i pas Anđušića. Promašuje Panter trojku.

6. minut - 45:55 - Odlična odbrana Kabokla, izbija loptu i krade, Anđušić dobija pas na centru perimetra i pogađa za tri poena! Repeša traži tajmaut. Ponovo dobra reakcija Kabokla, kontranapad, ali bez poena. Tek Ledej sada pogađa trojku i ovo je dvocifrena razlika prvi put na meču. Cibosi bez ideje u nastavku.

4. minut - 45:49 - Gubi Partizan loptu u napadu dva puta zaredom, Cibona uspela da postigne dva poena. Novi faul Anđušića ovog puta na šutu. Promašuje prvo slobodno bacanje Bošnjak, kao i drugo. Smit, Smailagić i Kaboklo kombinuju u trouglu i uspevaju da izvuku faul. Odličnu odbranu igraju Zagrepčani. Napada Panter po centralnoj liniji, dobro udvajanje, ali onda sudija svira faul Radovčića. Lopta sa strane, Ledej igra leđima i uspeva da pogodi svoj karakteristični šut.

2. minut - 42:47 - Kaboklo otvara drugo poluvreme trojkom. Anđušić pravi faul nad Aranitovićem. Dosta agresivniji crno-beli u nastavku utakmice, ali ne uspevaju da sačuvaju ofanzivni skok. Srećom po njih domaćin ne koristi druge šanse. Danilo diže sa poludistance šut i pogađa. Jaramaz se dobro kreće od lopte i pogađa za dva poena nakon dobrog dodavanja. Brzo Cibosi vraćaju.

KK Cibona - KK Partizan Foto: ABA liga/KK Cibona/Ivana Dergez

Druga četvrtina

10. minut - 38:40 - Sada i Radovčić promašuje trojku, Panter u ranom napadu dodaje Kaboklu iz pika i on to zakucava. Dino Repeša traži tajmaut. Pokušava Aranitović i pogađa o tablu trojku. Kaboklo promašuje za dva poena iz okreta, u kontranapadu krade Anđuša loptu i laka dva poena. Bošnjak ide na prodor, promašuje polaganje, pa Buljan pravi faul na Ledeju. Dva slobodna bacanja za krilnog centra Partizana. Prvi put precizan, drugi put isto. Koprivica pravi faul na šutu za tri poena, na bacanja će ići Sani. Precizan samo jednom. Jaramaz fauliran od Vukovića i imaće dva bacanja. Precizan prvi put, kao i drugi. Kraj poluvremena.

8. minut - 34:32 - Cibosi se vraćaju u prednost šutem i pogotkom za tri poena. Obradović traži tajmaut i veoma besan na igrače govori: "Poštujte svaku loptu, momci, poštujte svaku loptu". Crno-beli nisu motivisani na večerašnjoj utakmici koliko bi trebali da budu, a naspram sebe imaju veoma nezgodnog protivnika. Anđušić promašuje trojku, dobra odbrana Cibone. Nekoliko neuspešnih vezanih promašaja Partizana.

6. minut - 31:32 - Problem za Partizan, Smajli je napravio treći faul, ovog puta u napadu pri prodoru i mora da napusti teren, kako ne bi sebe u potpunosti izbacio sa utakmice. Kaboklo je fauliran i ima dva šuta sa slobodnog bacanja, pogađa samo prvo.

4. minut - 29:29 - Cibosi dolaze do trojke, a onda vraća i Partizan preko Pantera. Uspeva domaćin da uhvati veliki broj ofanzivnih skokova, a uz pomoć njih dolaze do poena. Sada je Partizan sa linije bacanja dođao do izjednačenja.

2. minut - 25:24 - Pravi korake Zek Ledej i daje novi posed Ciboni. Ostaje Trifa sam, ne uzima šut, ali promašuje iz prodora i okreta za dva. Sreća za crno-bele je što se Cibosi ne snalaze dobro u napadu u ovim momentima. Perasović pravi faul nad Ledejem. Dobar potez Balše Koprivice, dolazi do dva poena. Aranitović sa nekoliko finti uzastopno podiže Koprivicu, ali ne uspeva da pogodi poludistancu. Uspeva da postigne Koprivica nova dva poena i traže Cibosi tajmaut.

KK Cibona - KK Partizan Foto: ABA liga/KK Cibona/Ivana Dergez

Prva četvrtina 

10. minut - 25:20 - Panter ostaje bez kreacije, dodaje Ledeju, ali težak promašaj. Cibona pravi faul odbrane da spreči lake poene. Ide Panter u nekoliko igrača, provlači se između njih i dolazi do lakih poena. Pravi duplu loptu Smit, nova izgubljena lopta za crno-bele. Odlična kombinacija igrača Cibone na malom prostoru, ali promašuje Radovčić polaganje. Potom isti igrač pravi faul na Panteru. Vraća se Aranitović na teren.Panter diže sa poludistance i pogađa za dva poena.Koprivica pravi faul na Mustapiću. Pogađa Mustapić prvo slobodno bacanje, precizan i drugi put. Smanjuje Jaramaz šutem za tri poena zaostatak na kraju prve četvrtine.

8. minut - 23:13 - Igru napušta Jaramaz, ulazi Smit. Panter organizuje, ostaje sam na šutu, ali težak promašaj. Dolaze do ofanzivnog skoka, ali onda Kaboklo prodaje loptu i Ledej pravi faul na Aranitoviću. Trifunović na niskom postu pravi faul da spreči mismeč. Nova trojka, ovog puta Mustapića, a sada na drugoj strani ostaje Balša na zakucavanju. Krade Smit loptu i postiže lake poene u kontranapadu. Podiže Partizan agresivnost u odbrani, ali Cibona uspeva preko Vukovića da doće do dva poena. Majcunić pravi faul nad Ledejem.

6. minut - 18:9 - Kaboklo ispod koša dobija loptu i ostaje sam za lako polaganje. Jaramaz pravi faul na Aranitoviću i sprečava napad Cibosa. Pri čeonom autu, na izvođenju lopte Aranitović ostaje sam na šutu, ali se u međuvremenu pojavljuje Ledej i pravi faul za dva bacanja. Aranitović to koristi sa penala. Pogađa Partizan za dva, a onda Cibona za tri. Jaramaz ne uspeva da poentira, ali Radovčić cik-cak korakom dolazi do svog sedmog poena- Panter menja ritam, šutira flouter, ali ostaje kratak. Buljan promašuje šut za tri poena.

4. minut - 11:4 - Odličan pas Aranitovića i novo zakucavanje ovog puta Bošnjak. Cibona igra odlično u tranziciji, crno-beli moraju da nađu rešenje za ovo. Kaboklo sa penala podiže šut za dva poena i pogađa. Sada Aranitović iz prodora ulazi u kontakt i poentira. Napada Ledej dvokorakom, šutira desnom rukom, ali promašuje uz jak kontakt. Aranitović u ranom napadu diže trojku, promašuje, ali saigrači hvataju ofanzivni skok, šalju mu dodavanje i daju priliku za popravni, što on koristi. Željko traži tajmaut.

2. minut - 4:2 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za Cibonu. Sani Aranitović diže rani šut, promašuje, ali Buljan dolazi do ofanzivnog skoka i vaća loptu u koš. Gubi Ponitka loptu i brzim kontranapadom uspevaju da vrate koš. Trifunović napada prodorom, pa iz okreta uspeva da postigne dva poena na obruču.

Ko će pobediti meč 16. kola ABA lige Cibona - Partizan?

Glasajte

Najava meča

Crno-beli dolaze sa teškog domaćinstva ekipi Makabija i veoma uzbudljivog meča, meča koji je oduševio sve koji vole košarku.

Tu su uspeli da slave, ali cena je bila ekstremni umor igrača i nosioca igre, koji su morali da daju velike napore da se vrate sa rezultata od 24 poena zaostatka.

Cibona je trenutno na 11. mestu na tabeli ABA lige sa šest pobeda i devet poraza i u poslednjih pet mečeva imaju čak tri pobede.

Sa druge strane nalazi se kvalitetni Partizan, koji se nalazi na četvrtom mestu pre ovog meča, sa skorom 11 pobeda i četiri poraza, a u poslednjih pet mečeva imaju svega jedan poraz.

(Telegraf.rs)

Video: Doužer iznenadio i rekao da je uživao u atmosferi u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SALAHUDDiN AYYUBi

    15. januar 2024 | 19:53

    Lijepo je gledati dva tima koja su osvajala Ligu Sampiona !!! Zauvjek ce ostati Sampioni upisani u istoriju svjetske kosarke !!!! Oni koji neznaju sta znaci biti sampion u Evropi neka ne pišu bezveze,niko ih i ne prati .. Uzivao sam u ovaj Clasik!!! Hvala Cibona & Hvala Partizan 🖤🤍🖤🤍

  • milan

    15. januar 2024 | 18:05

    Derbi dva tima osnovana u Zagrebu.To je cinjenica a ostalo je mlacenje prazne slame.

  • Igor Grobar

    15. januar 2024 | 19:53

    Parni Valjak melje🏀🏴🏳🏳🏳Bravo samo tako 🖤🖤🖤🤍🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA