Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sanjao je da postane selektor Srbije": Rajaković otkrio detalje poslednjeg razgovora sa Dejanom Milojevićem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove reči će tek sada zaboleti...

  • 1
Dejan Milojević Foto: MN Press/Marko Metlaš

Srpski trener i košarkaška legenda Dejan Milojević, izgubio je životnu bitku u 47. godini, nakon što je doživeo iznenadni srčani udar, nakon kog je i preminuo u bolnici. Javnost je vidno potresena, a sa svih strana stižu i reči podrške, kao i najlepše odabrane rečenice o ovom čoveku.

Jedan od najviše potresenih je bio i Darko Rajaković, srpski trener koji radi kao glavni stručnjak u Toronto Reptorsima, a koji je pred meč svoje ekipe protiv Majamija pričao upravo o Milojeviću.

Rajaković je pokušao da Amerikancima objasni šta je i ko je bio Dejan Milojević.

- Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato, kao i za Partizan gde je bio uticajan košarkaš - započeo je Rajaković.

Onda se prebacio na njegovu trenersku karijeru, gde je radio kao glavni trener Mege, s kojom je stvorio nekolicinu NBA igrača.

- Jako je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu. Trenirao je igrače poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri - istakao je Rajaković.

Potom, usledila je rečenica koja će verovatno i najvše zaboleti košarkaške navijače, pošto je Rajaković otkrio i šta je bio san Dejana Milojevića.

- Poslednji put kada smo pričali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane selektor Srbije. Pričali smo o planovima i trenerskim snovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje snove kao treneri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    18. januar 2024 | 08:34

    Iskreno sam plakao za nekim ko je nosio crno bele boje četiri puta. Prvi put kada je poginuo Mance, drugi put kada su ubili Harisa, treći put kada je otišao Nebojša Vučićević-Uške (moj drug iz vojske) i sada za Milojevićem. Zaboravimo u ovim trenucima koje boje volimo i za koga navijamo. Poklonimo se istinskim legendama i odajmo im dužno poštovanje. Počivajte u miru dobri ljudi i na nebeskim terenima igrajte iste one utakmice koje su vas ostavile u srcima svih iskrenih ljubitelja sporta. Večna vam slava i hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA