≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenerska klinika "Dušan Ivković" krajem juna u Beogradu

D. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigla je prva potvrda o gostovanju stranog predavača

  • 0
Košarkaška trenerska klinika Foto: Telegraf.rs

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminar na svetu, Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković, 29. i 30. juna u našem glavnom gradu biće održana 23. put. Pripreme za ovaj jedinstven košarkaški događaj uveliko su u toku, a od Upravnog odbora Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je organizator ovog seminara, stigla je potvrda o učešću prvog predavača.

Reč je o izuzetno perspektvnom stručnjaku iz Finske Tuomasu Isalu koji je prošle sezone sa ekpom Bona osvojio FIBA ligu šampiona. Takođe, dva puta je proglašen za najboljeg trenera Nemačke, a 2023. bio je imenovan i za trenera godine u FIBA Ligi šampiona.

Ove sezone Isalo sa velikim uspehom vodi ekipu Pariza sa kojom je lider na tabeli Evrokupa sa 13 pobeda i samo jednim porazom.

Košarkaška klinika trener Tuomasu Isalu Foto: UKTS

- Počastvovani smo činjenicom da je Isalo sa velikim zadovoljstvom prihvatio naš poziv. On je mlad ali i veoma cenjen trener u svetskim okvirima i sigurno će imati mnogo toga da pokaže na Klinici. Temeljno se pripremamo za predstojeći seminar za željom da nastavimo da podižemo standard kada je u pitanju edukacija trenera”, istakao je seketetar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević i prvi operativac u organizaciji Klinike.

Prošle godine trenerski seminar koji nosi ime našeg proslavljenog stručnjaka Dušana Ivkovića okupio je 1300 trenera, od čega 100 iz inostranstva i “krem de la krem” kada su u pitanju trenerska imena. Među predavačima su bili Gordon Herbert, selektor Nemačke koja je prošle godine osvojila titulu prvaka sveta, čuveni NBA trener Dvejn Kejsi, Željko Obradović strateg Partizana i najtrofejniji evropski trener kao i Vensan Kole selektor Francuske.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Željka Obradovića na otvaranju košarkaške klinike "Dušan Ivković" u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA