Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bomba" u ABA ligi! Jedan od najboljih igrača ide u NBA u sred sezone

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karlo Matković je u žiži interesovanja ekipe Pelikansa

  • 0
Karlo Matković i Alen Smailagić Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prema izvorima hrvatskih Sportskih novosti, Karlo Matković, reprezentativni centar Hrvatske koji će u martu napuniti 23 godine, može uskoro spakovati kofere i krenuti za SAD.

Intenzivirani su pregovori između Nju Orleans Pelikansa, koji imaju pravo na igrača, draftovanog kao 52. pik 2022. godine. Trenutno nema nikakvog protivljenja tom dogovoru unutar tog trougla interesa igrač - Pelikansi - Cedevita Olimpija.

Iako je neobično da evropski igrač stigne u NBA usred sezone, postoji nekoliko argumenata koji podržavaju ovu mogućnost.

Matković je ove sezone pokazao značajan napredak, postavši ključni igrač Cedevite Olimpije. U ABA ligi je imao impresivan prosek od 15,3 poena, 6,9 skokova i 2,9 blokada po utakmici.

Igrački doprinos nije zanemarljiv ni u Evrokupu, gde je beležio solidne brojke uprkos lošem rezultatu njegovog tima.

Pelikansi imaju nekoliko mogućnosti sa Matkovićem. Mogli bi ga zadržati u timu do kraja sezone, koristeći ga kao rezervu u plej-ofu, ili ga odmah dovesti i pripremiti kroz G-ligu za sledeću sezonu.

Takođe, postoji opcija da ga koriste kao deo potencijalnog trejda uoči prelaznog roka. Odlazak Matkovića u NBA ligu doneo bi Cedevita Olimpiji novac od obeštećenja.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte lice Duška Ivanovića nakon što je Dalibor Ilić promašio ceo koš sa slobodnog bacanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA