Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubedljiv poraz Spartaka pred novi balon ABA 2 lige: Vršac slavio sa +21 u "Milenijumu", Čačak lako sa Pazarom

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odigrane su još dve utakmice 18. kola Košarkaške lige Srbije

  • 0
Luka Cerovina, KK Spartak Subotica Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Vršca ostvarili su veoma ubedljivu pobedu protiv Spartaka iz Subotice u derbi meču 18. kola Košarkaške lige Srbije odigranog u dvorani "Milenijum". Domaći su iskoristili podatak da gosti naredne sedmice idu na "babl" ABA 2 lige, pa su tu dekoncentraciju "kaznili" trijumfom od čak 21 poena razlike - 87:66.

Od samog početka meča se videlo da je Vršac dominantan na parketu. Druga deonica, može se reći, bila je presudna za konačan rezultat, pošto je domaćin uspeo da je dobije sa čak 30:15. Do kraja je taj rezultat samo bio još ubedljiviji.

Najbolju partiju pružio je Nelson Filips sa 18 poena, a pratio ga je sjajni Stefan Simić sa dva manje. U timu Spartaka bolji od ostalih bio je samo Luka Cerovina, nekadašnji kapiten Mege, sa 13 poena, dok su ostali stali na jednocifrenom broju poena.

U drugom meču, Čačak 94 slavio je protiv Novog Pazara na gostovanju vrlo lako sa 10 poena razlike - 75:85.

Držao je gost kontrolu rezultata na ovom meču kroz čitav njegov tok i tako je ostavio domaćina na začelju tabele Košarkaške lige Srbije. Sa druge strane, Čačak 94 koji će učestvovati i na Kupu Radivoja Koraća, nastavio je da se bori za plej-of.

Najbolji u timu Čačka bio je Aleksander Danilović sa 19 poena, a na 16 se zaustavio Trej Pulijam koji je imao i devet asistencija U Novom Pazaru je solidnu partiju pružio Luka Vasić sa 17 poena.

Juče su pobede ostvarili užička Sloboda protiv Sloge iz Kraljeva, Zlatibor iz Čajetine nad Zdravljem iz Leskovca i Metalac iz Valjeva protiv Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Video: Hit snimak: Na Monekea navijači Zvezde bacili kokice ispred tunela, ali je on ispao šmeker

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA