Vreme čitanja: oko 1 min.

Imamo još jednog velikog košarkaškog bisera: Bogoljub Marković upisao indeks 43, a samo mu je 18 godina!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz to je momak iz Užica doneo pobedu svom OKK Beogradu na gostovanju u Pančevu protiv Tamiša

  • 2
Bogoljub Marković Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Srpska košarka ne treba da brine, jer stiže plejada novih mladih talenata! Među njima je definitivno i sjajni Bogoljub Marković iz Užica, koji trenutno nastupa na dvojnoj licenci u OKK Beogradu i Megi, a koji je večeras doneo pobedu svojim Klonferima na gostovanju Tamišu u Pančevu u okviru 18. kola Košarkaške lige Srbije - 85:89!

OKK Beograd je na ulasku u završna tri minuta imao zaostatak od četiri poena, ali je sjajni Bogoljub potom postigao trojku i vezao četiri poena sa linije za slobodna bacanja, što je na kraju uslovilo da trijumf ipak pripadne klubu iz glavnog grada Srbije.

I ne samo to. Bogoljub Marković je ovaj meč završio sa čak 32 poena na svom kontu uz osam skokova i jednom asistencijom. Imao je i jednu ukradenu loptu za ukupan indeks od čak 43 poena, što je zaista impresivno ako znamo da ima samo 18 godina i da je sa reprezentacijom Srbije uzeo zlato na Evropskom prvenstvu u Nišu.

Šutirao je 7/11 za dva poena, 1/4 za tri poena i perfektnih 15/15 sa linije za slobodna bacanja!

Prosečno ove sezone postiže čak 18,4 poena na utakmicama Košarkaške lige Srbije uz indeks od 24,8 poena. Ima ukupno devet skokova po meču uz 2,3 asistencije. Trenutno ima drugi najbolji indeks u domaćem prvenstvu, a najbolji kada su srpski košarkaši u pitanju.

Kada je reč o ovom meču, njemu su pomogli još Aleksa Milenković i Marko Vukčević koji su ubacili po 15 poena, odnosno Mihailo Petrović koji je dodao jedan manje.

OKK Beograd trenutno zauzima deseto mesto u KLS sa skorom 8-10, dok je Tamiš na 14. poziciji sa 5-13.

(Telegraf.rs)

Video: Hit snimak: Na Monekea navijači Zvezde bacili kokice ispred tunela, ali je on ispao šmeker

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA