Vreme čitanja: oko 1 min.

Drakonska kazna za košarkaša Klivlenda: Tompson suspendovan na 25 utakmica

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je pozitivan na ibutamoren

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Kako je saopštila NBA liga, košarkaš Klivlenda Tristan Tompson suspendovan je na 25 utakmica zbog kršenja antidoping pravila.

Naime, ovaj 32-godišnji košarkaš bio je pozitivan na ibutamoren, hormon rasta, i SARM LGD-4033 koji obično koriste bodibilderi.

On će kaznu početi da odslužuje od utakmice sa Milvokijem.

Vredi napomenuti da je  LGD-4033 vrsta selektivnog modulatora receptora androgena (SARM), a SARM-ovi su jedinjenja koja utiču na androgene receptore u organizmu, slično kao što to radi testosteron.

LGD-4033 se istražuje zbog potencijalnih benefita u povećanju mišićne mase i smanjenju masnog tkiva bez neželjenih efekata povezanih sa steroidima.

Važno je naglasiti da je upotreba SARM-ova često kontroverzna, a pre nego što se razmotri njihova upotreba, trebalo bi konsultovati se sa stručnjakom, jer mogu imati nuspojave i mogu biti zabranjeni u sportskim takmičenjima.

Ibutamoren, poznat i kao MK-677, je eksperimentalni lek koji se proučava zbog potencijalnih benefita u povećanju lučenja hormona rasta. Upotreba ovakvih supstanci često kontroverzna i da se pre upotrebe preporučuje konsultacija sa stručnjakom.

(Telegraf.rs)

Video: Preminuo Dejan Milojević, bivši košarkaš i trener

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA