Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ovoga je Jokićev tripl-dabl istorijski, pre njega to su učinili samo Lebron, Vestbruk i Kid!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fali samo još Vašington, a onda možda neki novi izazov

  • 0
Nikola Jokić, Denver Nagets Foto: Tanjug / AP

Ušli smo u drugu polovinu ligaškog dela NBA sezone i na oko mesec dana do Ol-star pauze osim Boston Seltiksa maltene svi ostali timoi u vrhu obe konferencije se bore za što bolji plasman. Dok su Kelti odvojeni od ostatka društva na Istoku, Denver Nagetsi su novim slavljem došli nadomak prvog mesta.

Dugo nisu bili blizu dosadašnjeg lidera Minesote Timbervulvs, koju je u međuvremenu sustigla i Oklahoma Siti Tander, ali je pobeda nad Indijana Pejsersima došla u bitnom momentu (114:109).

Nikola Jokić je bio izueztno raspoložen, u poslednjoj deonici prvo je obezbedio tripl-dabl, zatim u poslednja četiri minuta sasuo deset ključnih poena, uključujući trojku na četiri sekunde pre kraja.

Dvocifren učinak u tri kategorije Jokara je upisao 118. put u karijeri, tako se približio trećeplasiranom Medžiku Džonsonu, ali i štiklirao ekipu Indijane.

Naime, do ovog susreta Nikola samo protiv njih i Vašington Vizardsa nije upisivao tripl-dabl. Nakon ove utakmice ostaje samo tim iz glavnog grada (kojem je preksinoć spakovao rekord sezone od 42 poena).

Samo Lebron Džejms i Rasel Vestbruk su tripl-dabl imali protiv više ekipa, odnosno protiv svih 30 ekipa. Kako Jokić to još uvek nije mogao da uradi protiv Denver Nagetsa, ostaje da dočeka meč u kome će biti preslišan i Vašington. Ovako je trenutno izjednačen sa Džejsonom Kidom na brojci od 28.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić utakmicom sezone pokazao zbog čega je najbolji na svetu: I u poslednjim sekundama pravio šou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA