≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Avramović se posle derbija zahvalio Ledeju: "To je uradio da bi podigao tim, žrtvovao se za nas"

S. I.
D. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ne mogu da ulazim u sudijske odluke, ja se stvarno izvinjavam zbog one moje reakcije gde sam evidentno..."

  • 14

Bili su koašrkaši Partizana na ivici povratka, imali čak i šut za pobedu, ali nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu u duelu 18. kola ABA lige. Prednost crveno-belih ispostavila se nedosna kraju je domaćin slavio sa 88:86.

Akter pomenutog šuta i neko ko je svojim pogocima u fiinšu vratio u život ekipu Aleksa Avramović rekao je da je prvo poluvreme bilo presudno.

- Prelomilo je prvo poluvreme gde je Zvezda stvarno bolje i čvršće otvorila meč, napravila visoku prednost, išlo je to i preko 20 razlike. Kažem opet, pokazali smo sjajnu igru u drugom poluvremenu, odličan karakter i tu nas je povukao Zek, dao nam je dodatnu energiju i takođe Pi Džej koji je morao zbog pet ličnih rano da napusti teren. Digli smo se pogodili neke bitne šuteve, opet imali neku igru i momentum na svojoj strani. Jago je pogodio taj šut, svaka mu čast i nema šta, plej-of utakmica prava.

Crno-beli najverovatnije neće biti prvi u ligaškom delu sezone.

- Znali smo da ako izgubimo nećemo imati domaći teren, pa dobro, nije to ništa strano. Jednostavno tako smo napravili smo kikseve, ali to nisu kiksevi već naša loša igra, protiv Igokee i Mege, tako da oni nisu imali tu vrstu poraza, to je to.

Istakao je Aleksa da se dobro osećao u drugom poluvremenu.

- Danas sam se baš dobro osećao u drugom poluvremenu. Malo slabije sam ušao u utakmicu, promašio otvorene šuteve, posle sam se dobro osećao i neke teške šuteve pogodio i tada nije izgubljena utakmica, ona je izgubljena u prvom poluvremenu.

Nije želeo da govori o američkom drim-timu.

- Ne mogu sada da pričam o tome, mnogo je rano, trenutno sam fokusiran na ono što sledi, to su naredne utakmice protiv Monaka i Virtusa. To je bila Zvezda sad, pre toga Žalgiris. Stvarno imamo taj neki mini-ciklus gde imamo važne utakmice.

Loše je ekipa ušla u meč za razliku od rivala, što je po njemu bio i razlog poraza.

- Ne znam stvarno... Oni su pogodilite neke šuteve na početk, možda je nama falilo samopouzdanje, igrali su tu "svič" odbranu, mi nismo pravi odgovor na to u početku. Posle smo sjajno igrali i svaki put pravili razliku i višak na terenu. Nismo igrali čvrsto, oni su čvršće ušli u utakmicu, pa se razigrao Jago i Bolomboj. Kada smo se vratili pokazali smo da imamo jako veliki potencijal i mogu da kažem da će biti dobra borba ako uđemo u finale.

Izvinio se i sudijama zbog reakcija na jedan od duela koji nije okarakterisan kao faul.

- Ne mogu da ulazim u sudijske odluke, ja se stvarno izvinjavam zbog one moje reakcije gde sam evidentno... Nikad ne komentarišem sudije, oni rade sjajan posao. Mislio sam da sam bio fauliran u tom trenutku gde sam potencijalno bio na minus šest, ali kažem ne mogu da komentarišem sudije i oni su ljudi i oni naprave neku grešku. Igrao sam mnogo veću utakmicu gde su sudijske greške bile evdientne ni tada nisam ništa reagovao. Imaju maksimalnu podršku od mene sudije u ABA ligi i Evroligi.

Pričao je i o Zekovom isključenju.

- Jeste. Prva tehnička greška ili nameran faul, šta god da je bilo, ono koškanje, to je uradio da bi podigao tim. Hvala mu na tome, stvarno nas je podigao. Žrtvovao se za nas. Posle, to je bilo presudno mislim. Šta je ono bilo, nisam ni video, bilo je nešto brzo. Video sam neko koškanje i bilo je op, op, izađe čovek. Ni to nas nije poremetilo, zbližilo nas je, imali smo dobru igru.

Na kraju nije hteo da komentariše kako su reagovali Zek i Pi Džej na isključenja.

- Dali smo svoj maksimum. Ne znam šta bih vam rekao ljudi. Sledeća utakmica je Monako, mi o ovome ne pričamo sutra, kratak sastanak o tome i to je to

(Telegraf.rs)

Video: Ledej nije hteo da izađe posle isključenja, Željko ga ubeđivao, a ispred tunela je bio pakao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA