Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako izgleda tabela ABA lige posle derbija: Zvezda usamljena na vrhu, sledi trka Partizana i Budućnosti

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do kraja regularnog dela je ostalo još svega osam kola

  • 11
ABA lIga, Kevin Panter, Miloš Teodosić, Janis Sferopulos, Željko Obradović Foto: MN Press / Marko Metlaš, Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u meču 18. kola ABA lige i slavili rezultatom 88:86, a heroj susreta bio je Jago dos Santos koji je pogotkom na četiri sekunde pre kraja rešio meč i doneo svom timu  vredan trijumf. Crveno-beli su ovom pobedom napravili važan korak ka prvom mestu na tabeli u regularnom delu takmičenja. Ovo je 16. pobeda u regionalnom takmičenju, dok je skor poraza sveden na svega dva. Do kraja regularnog dela Zvezdu očekuju dueli protiv Budućnosti, Zadra, Mornara, Krke, Cibone, Mege, Studentskog centra i Splita.

Sa druge strane, Partizan je porazom smanjip šanse za prvo mesto na tabeli koje donosi prednost domaćeg terena. Trenutno, crno-beli su drugi na tabeli sa skorom od 13 pobeda i pet poraza. Do kraja regularnog dela izabranike Željka Obradovića očekuju dueli protiv Splita, Igokee, Olimpije, Borca, FMP-a, Studentskog centra, Budućnosti i Zadra. Tako, crno-belima će biti potrebno da pobede sve mečeve do kraja, a da Zvezda, sa druge strane, izgubi polovinu mečeva kako bi se stanje na vrhu promenilo. Sa druge strane, borba se vodi i za drugo mesto.

Naime, trenutno je na trećem mestu ABA lige Budućnost, sa identičnim skorom kao i Partizan, 13-5, pa ostaje da se vidi koja ekipa će se bolje snaći do kraja. Sledi Cedevita sa pobedom manje i skorom 12-6, a onda redom idu Mega, zadar i SC Derbi. Od ostalih srpskih timova, Borac je na 9. mestu sa skorom 8-10, dok je FMP na 12. mestu sa svega 5 pobeda i 12 poraza.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    29. januar 2024 | 14:07

    Predlažem da izgubimo od Budućnosti

  • Albaa

    29. januar 2024 | 15:56

    Ne treba nam placena titula dobijena motkama i lincovanjem igraca na parketu od strane navijaca i njihovih roditelja.

  • Kralj Ledej

    29. januar 2024 | 17:17

    nas zanima evropa..ovoo buranija takmicenje je za male klubove..al iz inata cemo ga uzeti samo da albancima pomrsimo racune..znamo da drhte i da ih je starh na pomen imena partrizan..predalzem da se arena ubuduce zove..Arena Kralja Ledeja..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA