≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spektakularan vojvođanski ABA 2 derbi: Novosađani nadoknadili -18, pa srušili Spartak u pravom podvigu!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fenomenalna utakmica u Novom Sadu

  • 1
KK Vojvodina - KK Spartak, Aba 2 liga Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Vojvodine iz Novog Sada uspeli su da naprave ogroman preokret na startu četvrtog ovosezonskog balona u ABA 2 ligi koji se održava u Srpskoj Atini. Oni su imali čak 18 poena minusa, ali su naposletku stigli do velikog trijumfa nad Spartakom - 71:79!

Vojvođanski derbi između Novosađana i Subotičana u okviru ABA 2 lige okupio je preko 1.500 navijača u Malu dvoranu “Spensa” u Novom Sadu.

Bio je ovo faktički meč za prvo mesto u drugom po kvalitetu rangu regionalnog takmičenja, pošto je Spartak u ovaj meč ušao samo sa jednim porazom, dok je sa druge strane Vojvodina imala jedan neuspeh više.

I može se reći da je publika mogla da uživa u jednoj prilično zanimljivoj i uzbudljivoj predstavi, gde su obe ekipe imale svoje monente.

Bolje je krenuo Spartak, malo kasnije se probudila i Vojvodina, koja je u jednom momentu druge deonice gubila sa poprilično ubedljivih 18 poena razlike od Subotičana.

Razlog tome je prevelik broj promašenih šuteva sa distance, kao i izgubljene lopte koje su se ređale u kontinuitetu, što je Spartak obilato umeo da iskoristi, kako pod košem, tako i na perimetru gde je po običaju skoro besprekoran bio Luka Cerovina.

Prvih pet minuta prve deonice proteklo je u potpunom rezultatskom egalu. Ekipe su se smenjivale u prednosti, da bi posle toga usledio veliki pad u koncentraciji igrača Vojvodine.

Vrlo raspoložen za Subotičane je u tim momentima bio Nemanja Gordić, koji je upravo trojkom u poslednjoj akciji doneo i dvocifrenu prednost Lalama posle uvodnih 10 minuta košarke.

Nije bilo kraja crnoj seriji Vojvodine ni na startu drugog kvartala. Pokušavao je trener Novosađana, Miloš Isakov-Kovačević da tajmautima barem malo trgne svoju ekipu i deluje da su ga igrači “poslušali” tek nakon drugog pokušaja.

Tada su proigrali pre svega Zoran Nikolić pod košem, ali i Petar Rakičević, pa je Vojvodina vrlo brzo uspela da se spusti ispod deset poena minusa, a na poluvremenu je ta razlika iznosila šest poena.

Međutim, Spartak je dosta bolje otvorio i drugo poluvreme. Nakon što se Vojvodina samo nakratko vratila na tri poena minusa (38:41), usledila je nova serija od 7:0, a trojka Filipa Barne vratila je Subotičane na dvocifreni plus.

KK Vojvodina - KK Spartak, Aba 2 liga Foto: Nikola Tomić

Ali vrlo brzo su se Novosađani pridigli iz nove minus faze, pa su trojkom Petra Rakićevića ponovo prišli na samo četiri poena minusa (46:50) na oko četiri i po minuta do kraja utakmice.

Ta razlika se dodatno smanjila do odlaska na poslednji mali odmor, a posle trojke Luke Ašćerića i poena Kaningema sa linije za slobodna bacanja, pa je jedan poen diferencijala značio uzbuđenja pred završni kvartal.

Velika drama odvijala se tokom poslednje deonice kada je Vojvodina uspela da povrati prednost prvi put od prve četvrtine, ali je Spartak uzvratio i gledali smo rezultatsku klackalicu.

Ipak, Vojvodina je odličnom serijom uspela da se odlepi na dvocifren plus, pre svega zahvaljujući sjajnom Rakićeviću i stigla je do još jednog, ukupno šestog trijumfa u ABA 2 ligi. Spartaku je ovo drugi poraz, uz isto toliko pobeda.

U narednom kolu, Vojvodina igra sa slovenačkim Šenčurom u četvrtak, dok Spartak u sredu igra sa TFT-om iz Skoplja.

STATISTIKA UTAKMICE

Spartak Subotica - Vojvodina Novi Sad 71:79 (27:17, 14:18, 19:24, 11:20)

Dvorana: Mala dvorana “Spensa”, Novi Sad

Gledalaca: 1.500

Sudije: Marko Mustapić (Hrvatska), Tomislav Stapić (BiH), Vojislav Lepetić (Crna Gora)

Spartak Subotica: Cerovina 14, Cvetković 2, Stepanović 8, Milisavljević, Gordić 10, Radosavljević 4, Medarević 3, Tejić, Bojić 10, Lazić 6, Sokolović, Barna 12

Vojvodina Novi Sad: Kaningem 11, Banjac 11, Nedeljkov, Rakićević 17, Zagrađanin, Bumbić, Savić 10, Nikolić 14, Savanović, Ašćerić 5, Džonson 9, Vučetić 2

(Telegraf.rs)

Video: Džoel Bolomboj pričao za medije pred meč sa Valensijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA