≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je legenda srpske košarke, a onda je otišao u zatvor zbog silovanja, sad je viđen na derbiju u Novom Sadu

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Bulatović gledao je meč Vojvodine i Budućnosti u borbi za prvo mesto u ABA 2 ligi

  • 9

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Podgoričanin Nikola Bulatović, koji je svojevremeno osvojio titule šampiona Evrope 1997. i prvaka sveta 1998. godine, viđen je u ponedeljak u Novom Sadu na utakmici Vojvodina - Spartak Subotica u ABA 2 ligi.

Bulatović je bacio u senku svoju blistavu košarkašku karijeru, kada je optužen za silovanje 15-godišnje gimnazijalke, koja je došla kod njega da uradi intervju za školski list.

Bulatović je negirao krivicu i govorio da je do seksualnog odnosa došlo uz pristanak devojčice, ali mu sud nije poverovao i on je osuđen na tri godine zatvora krajem 1998. godine, a ta kazna je na ponovoljenom suđenju 2003. povećana na pet, da bi je u januaru 2006. godine potvrdio i Vrhovni sud.

Bulatović je posle presude bio u bekstvu šest godina, a po međunarodnoj poternici Interpola uhapšen je 17. decembra 2011. godine u Santo Domingu u Dominikanskoj republici, a nekoliko dana kasnije izručen je Crnoj Gori.

Proveo je četiri godine i 15 dana u zatvoru u Spužu, a od novembra 2015. godine je na slobodi.

Bulatović je meč u Novom Sadu posmatrao u elegantnom izdanju odeven u odelo s kravatom, tu su mu mnogi prilazili, pozdravljali ga, a on im je uzvraćao uz osmeh.

On je posle izlaska iz zatvora rekao da želi da se vrati košarci, a i u prošlosti smo mogli da ga vidimo na mnogim utakmicama u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Rebrača: "Zvezdi i Partizanu ogromni budžeti nisu dovoljni, potrebno je i vreme"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    30. januar 2024 | 16:50

    15 godina. Kakav monstrum jbt. Veli pristala. E bravu jedan..

  • Mile

    30. januar 2024 | 16:38

    Još jedna u nizu crnogorskih ljigavaca koji je bežao, jedva uhvaćen i na kraju robijao kraće. Da sam ja otac, ovaj bi bio invalid.

  • Yu

    30. januar 2024 | 17:33

    On nije Srbin, vec crnogorac i legenda njihove kosarke,a ne Srpske!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA