Vreme čitanja: oko 1 min.

Embid: "Fudbal je moja prva ljubav, evo zašto ga volim više od košarke"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljiva izjava asa Seventisiksersa

  • 2
Nikola Jokić, Džoel Embid Foto: AP/Tanjug

Slično kao i Nikola Jokić, koji više voli konje od košarke, tako i centar Filadeflije Džoel Embid gaji veću strast prema fudbalu nego prema sportu kojim se bavi i od kog živi!

U intervjuu za podkast "Men in Blazers", Embid je otkrio zbog čega i dalje gaji ljubav prema verovatno i najvećem sportu na svetu.

- Radije bih bio fudbaler nego košarkaš. Toliko ga volim. Fudbal je za mene kao da nema ničeg blizu većeg sporta na svetu, ništa slično. Sviđa mi se koncept tima. U košarci, ako imaš dva dobra igrača možeš da pobediš, ali u fudbalu, tim mora da bude na okupu.

U istom tom intervjuu Embid je govorio i o tome odakle dolazi njegova ljubav prema fudbalu, koja datira iz njegovog detinjstva.

- To je bila moja prva ljubav. Da budem iskren, volim fudbal više od košarke. Ja sam zapravo veliki fan. Odrastao sam u Italiji. Od šeste do 14. godine igrao sam fudbal svaki dan. To je zapravo moj omiljeni sport. Možete videti da je fudbal imao mnogo veze sa tim koliko se razvijam. Bilo da je u pitanju rad nogu ili koordinacija oko-ruka, mislim da je fudbal odigrao ogromnu ulogu u tome što sam postao ono što sam sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markoBG

    30. januar 2024 | 19:21

    to je americki fudbal-football a ne soccer kako oni zovu ovaj koji se igra kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA