≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogdanović "lomio kolena" rivalu i nastavio trojkašku dominaciju na Istoku

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin zajedno sa Jangom srušio Finiks

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Informacija koja se pojavila nekoliko sati pre meča, a koja glasi da bi mogao da bude trejdovan u Klivlend, nije poremetila srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića koji je odigrao sjajnu partiju u pobedi Atlante nad Finiksom rezultatom 129:120!

Bogdanović je bio drugi strelac tima sa 23 poena, dodao je i pet asistencija i četiri skoka, dok je u jednom momentu stigao i da fintom "pošalje po burek" rivala i baci ga na parket.

Ujedno, Srbin je postigao najmanje jednu trojku u 57 uzastopnih utakmica, što je drugi najduži niz u istoriji kluba. Takođe, sa 141 ubačenom trojkom lider je na Istoku sa ukupno ubačenim ove sezone.

Tre Jang je ipak bio taj koji je pridobio više pažnje od Bogdanovića, jer je ostvario svoj 30. dabl-dabl učinak u sezoni.

Imao je 32 poena i 15 asistencija, a ovo mu je 20. ovosezonski meč sa 30+ poena. Šutirao je 12/17 iz polja i ubacio je sedam trojki.

Iako je Finiks sjajno šutirao u prvom poluvremenu, Hoksi su imali vođstvo od 66:63 na pauzi. Ključna situacija desila se na pet minuta pre kraja, kada je Jang ukrao loptu Durentu i pogodio za 121:111.

Dežonte Marej je pomogao Jangu i Bogdanoviću sa 22 poena i osam skokova, Džejlin Džonson je imao 16, Okongvu je dodao 15, a Klint Kapela 11 poena i 10 skokova.

S druge strane, Kevin Durent je ubacio 35 poena za Sanse i imao po osam skokova i asistencija. Devin Buker ga je pratio sa 24, Nurkić i Bil su imali po 14, s tim da je ovaj drugi dodao i 10 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA