Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši igrač Zvezde dominira: Bentil nastavio sa sjajnim partijama u Japanu i srušio "Sagu"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakve partije...

  • 1
Ben Bentil Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Košarkaši Gunme su uspeli da zabeleže novu, svoju 17. pobedu u ovoj sezoni lige u Japanu, pošto su na gostujućem terenu bili bolji od Sage sa 79:68, a sve zahvaljujući nekadašnjem košarkašu Crvene zvezde - Benu Bentilu, koji je na Malom Kalemegdanu proveo prethodnu sezonu.

Bentil je imao solidnu rolu u crveno-belom dresu, bio je i jedan od najboljih igrača u ovom timu, međutim, na kraju sezone je došlo do odluke da se s njim ne potpiše novi ugovor.

Odlučio je i sam Bentil da je vreme da odigra nešto "relaksiranije", pa je posle sezona u Evroligi shvatio da je vreme da se preseli u Aziju i potpisao je za ekipu Gunma, gde beleži izvrsne partije. Ben Bentil je protiv Sage na terenu proveo 18 minuta, a za to vreme je dao 19 poena, uz tri skoka, čime je bio i najbolji u svojoj ekipi.

Ovo nije prvi put ove sezone da Bentil dominira, pošto je nedavno u pobedi protiv Hokaida imao 24 poena, pre toga 17, pa 19, pa 30, pa 27... Zanimljivo je to da je na dosadašnjem 21 meču koliko je odigrao, samo tri puta imao jednocifren poenterski učinak u Japanu.

Košarkaš iz Gane beleži 16.5 poena u proseku, 4.9 skokova i 1.8 asistencija u meču za ekipu Gunma Krejn Tandersa.

(Telegraf.rs)

Video: Grobari žestokim vređanjem zasuli igrače Zvezde na putu ka tunelu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA