Vreme čitanja: oko 2 min.

Marina Maljković pred kvalifikacije za OI: "Očekuje nas težak zadatak..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Košarkašice Srbije danas putuju preko Lisabona u brazilski Belem na olimpijski kvalifikacioni turnir

  • 1
Marina Maljković Foto: MN Press / vm

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da njen tim čeka težak zadatak u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Košarkašice Srbije danas putuju preko Lisabona u brazilski Belem na olimpijski kvalifikacioni turnir. Srbija će na turniru u Belemu od osmog do 11. februara igrati protiv Brazila, Nemačke i Australije. Plasman na OI u Parizu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe u Belemu.

- Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila, koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove - izjavila je Marina Maljković, prenosi zvanični sajt KSS.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Amerika, ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Na put u Belem iz Beograda je krenulo 11 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo. U Lisabonu će im se pridružiti Jovana Nogić, Ivana Raca i Dragana Stanković, a u Belemu Anđela Dugalić.

- Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na OI u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak - zaključila je Marina Maljković.

Srbija će u prvom kolu turnira u Belemu igrati u četvrtak protiv Nemačke. Srbija će se u subotu sastati sa Brazilom, a u nedelju sa Australijom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA