Vreme čitanja: oko 2 min.

Šok poraz Vojvodine od MZT-a u poslednjim sekundama! Novosađani propustili šansu za prvo mesto ABA 2 lige

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogromna šteta za Lale

  • 0
KK Vojvodina Novi Sad - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši Vojvodine doživeli su šokantan poraz od MZT-a iz Skoplja u poslednjoj utakmici četvrtog balona ABA 2 lige u novosadskom Spensu, pošto su "prosuli" minimalnu prednost koju su imali na svojoj strani u poslednjem minutu. Ovo je bio prvi neuspeh za Lale u svom gradu kako u KLS, tako i u drugom rangu regionalnog takmičenja - 89:84!

Bila je ovo jako dramatična utakmica koju je faktički prelomio trojkom preko ruke neverovatni Sedrik Rasel na 44 sekunde do kraja kada je doneo +4 ekipi iz Skoplja.

Novosađani su uspeli da uzvrate i smanje na posed razlike u narednom napadu košem Zorana Nikolića iz ofanzivnog skoka, da bi potom usledila totalna drama u koju su bile uključene i sudije.

Naime, Rasel je na 14 sekundi do kraja uputio šut za tri poena koji je završio u autu i postavljalo se pitanje da li je Nikolić uspeo da ga blokira ili ne. Prvobitna odluka na terenu je bila da je lopta za MZT, a arbitar Nermin Nikšić je to potom i potvrdio, pa je MZT-u preostalo manje od dve sekunde da dođe do realizacije.

Posle tajmauta, usledio je neverovatan šut Marka Bakovića koji je odveo MZT još jednom na +4 na opštu nevericu svih u dvorani, koji su se sigurno nadali da će se Lale odbraniti u ovom poslednjem napadu Skopljaka. Pokušao je novosadski tim da nekako trojkom vrati neizvesnost, ali je promašio Rakićević i tu je bila završena svaka dalja priča.

Najefikasniji u timu Vojvodine danas bio je Zoran Nikolić sa 20 poena i čak 12 skokova za indeks od 27 poena, a pratili su ga Petar Rakićević sa 14 poena, potom Boško Bumbić sa 10 poena i Luka Ašćerić koji je imao devet poena, ali koji je meč završio ranije zbog pete lične greške.

Na drugoj strani bilo je pet dvocifrenih, a prednjačio je pomenuti Baković sa 17 poena, dok su Vlatko Stojanovski i Ejasu Vorku iz Etiopije ubacili po 13 poena.

Vojvodina i MZT su se posle ovog meča izjednačili na tabeli sa skorom 7-3, koliko ima i Široki Brijeg. Svi oni dele treće mesto na tabeli, a ispred su Zlatibor iz Čajetine i Spartak iz Subotice.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša otkrio kada se vraća na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA