Vreme čitanja: oko 8 min.

Očajna Zvezda pala u Podgorici! Budućnost ih rasturila sa +22, crveno-beli šutirali katastrofalno!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Veoma loša igra Zvezde, ali i izuzetna utakmica Budućnosti

  • 96
KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u Podgorici sa 84:62 u okviru 19. kola ABA lige, što bi u nekom određenom slučaju moglo i da utiče na prvu poziciju na kraja ligaškog dela, ali, ovaj poraz crveno-belih ne ide u prilog Partizanu.

Teško je objasniti kakvu je igru pružila Crvena zvezda u Morači, pošto nisu uopšte ličili na sebe, niti bili približni igri koja ih je krasila početkom ove 2024. godine. Doslovno, Zvezda se raspala po šavovima od samog početka i nekako je ukazivalo ka katastrofi.

Nije mogla Zvezda da pogodi ništa, ono što je bilo najmoćnije oružje crveno-belih, njihov šut za tri poena, uopšte nije funkcionisao, te su ubacili tek tri trojke iz čak 24 pokušaja, što samo govori koliko su bili van ritma.

Budućnost je čuvala reket, odlično je šutirala i imala je izuzetan protok lopte u napadu, gde su poprilično raspoloženi bili svi igrači. Čak je i Alerik Frimen dao svoj doprinos na debiju, dok su Ferel i Kenan Kamenjaš bili prave enigme za odbranu crveno-belih.

Zvezda opet sa druge strane, jednostavno nije mogla da dođe do kreacije, nije znala kako da igra napade, Teodosić je ostao bez svoje "magije", a uz to je ostao i bez šuta, jer je iz igre imao 2/10, od čega čak /4 za tri poena.

Dosta je loš bio i Nemanja Nedović, koji jeste skupio 10 poena, ali koji je za tri poena šutirao čak 0/5.

Ono što je pomalo i čudno na ovom meču bilo je to što je Budućnost imala čak i više izgubljenih lopti, ali Zvezda nije imala rešenje. Ključna prevaga na utakmici se dogodilo tokom druge deonice, dok je poslednjih 10 minuta bilo jako teško za gledanje, jer je Zvezda ubacila samo osam poena, bez ideje, bez ičega.

Najefikasniji na meču bio je Jogi Ferel sa 18 poena, 13 je dodao Flečer Megi je dodao 13, dok je Kenan Kamenjaš dodao 12. Kod Zvezde, jedina svetla tačka je i bio luka Mitrović, koji je postigao 16 poena, dok je Nedović dodao 10.

Zanimljivo je i to da je ovaj meč u neku ruku bio dosta važniji za Partizan, jer se oni bore sa Budućnosti za prvo mesto, dok je Zvezda praktično nedodirljiva na prvoj poziciji.

KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Budućnost - Zvezda 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

IV Četvrtina

00:00 (84:62) - Kraj ove agonije za Zvezdu.

03:36 (78:56) - Greši Jago sada u napadu, opet izgubljena lopta, a evo trojke Flečera Megija! Pravi Nemanja Nedović grešku u koracima. Odlična igra Budućnosti i evo novih poena za Tanaskovića. Raspad Zvezde.

06:09 (65:55) - Promašio je Teodosić sada zicer. Promašio je Davidovac iako je bio usamljen, a onda je promašio i Nedović. Očajno šutira Zvezda. Kamenjaš je ostao na liniju penala i pogodio je jedno od dva. Jago Mateuš je napravio ogromnu grešku, a Kamenjaš zakucava u kontri.

07:17 (65:55) - Teodosić pravi tri brza faula i sada je na četiri, Flečer Megi će na liniju penala. Oba puta je pogodio Flečer. Teodosić je probao prodorom, ali je zaustavljen od Makundua. Teodosić igra sad praktično sam, Rajt je napravio faul. Teodosić je nastavio sa srljanjem i promašio je.

08:34 (62:55) - Teodosić pogađa sa poludistance na otvaranju poslednje deonice. Flečer Megi pogađa trojku na drugoj strani. Ogroman promašaj Makundua, a Smart zaustavljen faulom na drugoj strani. Makundu pogađa jedno od dva penala.

III Četvrtina

00:00 (59:51) - Lepo Teodosić dodaje do Mitrovića i Luka poentira. Izuzetno težak šut Megija i promašio je, Mitrović potom maši zicer, što kažnjava Kamenjaš na drugoj strani protiv Teodosića. Uspeo je Smart da pogodi veoma težak šut. Faul u napadu Kamenjaša. Teodosić je prošao, ali nije pogodio i sada lopta ide za Budućnost.

02:27 (57:47) - Ostao je Hanga sam u ćošku, ali je promašio trojku, a Luka Mitrović čini faul kako bi prekinuo brzu igru Budućnosti. Flečer Megi je poentirao sa poludistance. Rokas je sada zaradio faul Makundua i Litvanac ide na liniju penala. Promašio je prvo, ali drugo pogađa. Ferel je prošao odbranu, blokirao ga je Mitrović, ali uz faul. Promašio je Ferel prvo, a drugo je pogodio kao i Rokas Giedraitis pre nekoliko trenutaka.

03:18 (54:46) - Teodosić je prošao i dolazi do poena na ovoj utakmici. Faul u napadu Slavkovića. Pronašao je Teodosić Bolomboja samog na šutu za tri poena, ali je ovaj promašio. Odigrala je Zvezda dobru odbranu i Rokas postiže poene u kontri. Lopta je i sada za Zvezdu jer je Teodosić odigrao odličnu odbranu.

KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

04:37 (54:42) - Jako težak šut je uzeo Bolomboj, nije uspeo da pogodi, Ferel maši trojku, a Mihailović pravi faul u napadu. Prekid utakmice u Morači, navijači Budućnosti su gađali Hangu! Posle pauze, utakmica je nastavljena.

05:11 (54:42) - Pogađa trojku Vladimir Mihailović za tri poena iz veoma teške pozicije. Luka Mitrović poentira pod košem, lepo se otvorio, prošao i poentirao. Jogi Ferel pogađa sa poludistance, ostao je sam, nije mogao jednostavno da promaši. Probio je Nedović, pokušao je, ali je nabacio loptu na tablu i promašio, dok Ferel to kažnjava trojkom.

06:48 (46:40) - Promašio je Rokas za tri poena, dok je promašio i Pol. Izlazi lopta Mitroviću iz koša. Izuzetno laki poeni za Nedovića nakon što je Rokas ukrao loptu. Novi protraćen napad Podgoričana. Promašio je Nemanja Nedović novu trojku, njegovu četvrtu na ovom meču.

08:32 (46:38) - Promašio je trojku Brendon Pol na kraju, a svoj napad ne koristi ni Zvezda. Prebacio je Ferel do Tanaskovića koji je šutirao trojku i pogodio tablu, ali je bio blizu pogotka. Lepa akcija Zvezde i Bolomboj zakucava. Faul u napadu Džonsa.

KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

II četvrtina

00:00 (46:36) - Novi faul sviraju sudije iako je Gilepspi udario rampu. Rešavaju se pritiska iz Zvezde, ali Mitrović probija i ide na liniju penala, gde pogađa oba. Proleteo je Ferel sve igrače Zvezde i položio je loptu. Sada prolazi Nedović i isto poentira. Izlomio je Frimen Teodosića i lako je poentirao. Evo trojke i Džavontea Smarta.

01:52 (41:29) - Ostao je sam Ferel, promašio je za tri, ali je Makundu uhvatio loptu, onda Ferel pogađa sa poludistance. Pravi faul Slavković na Smartu. Novi poeni za Budućnost, dok Luka Mitrović još jednom probija i poentira na obruču.

03:20 (37:25) Maši trojku Lazarević sa iste pozicije iako je opet ostao sam. Džons je prošao Bolomboja i zaradio je dva penala. Pogađa oba puta centar Budućnosti, a sada faul pravi Vladimir Mihailović na drugoj strani. Faul u napadu Fredija Gilespija.

04:06 (35:25) - Promašio je za tri poena Stefan Lazarević iako je bio sam. Kako loš šut Megija, šutirao je sa 10 metara na početku napada. Jako loš pas Lazarevića i Rajt to kažnjava u kontri. Prošao je sada Jago i Rajt je napravio faul. Lepo igra Budućnost, Ferel je bacio i našao Makundua.

KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

05:46 (31:23) - Proleteo je Nedović kroz odbranu, ali je Makundu izblokirao, međutim, čini se kao da će poeni biti priznati, sudije gledaju snimak. Priznati su poeni. Greši Rajt i baca loptu u aut. Pogađa Bolomboj trojku iz kornera. Kamenjaš pravi grešku u koracima.

07:11 (31:18) - Greška u koracima sada Makundua. Ogroman promašaj Smarta za tri poena. Opet lopta dolazi do Kamenjaša i ovaj opet zakucava. Nonšalantni Nedović baca pas u ruke Budućnosti. Opet Kamenjaš poentira prelako.

08:38 (27:18) - Prelepa akcija Budućnosti i Kamenjaš zakucava preko Davidovca. Težak šut Hange, pogodio je, ali je napravio faul u napadu. Namestio se Alerik Frimen i pogodio je preko Nedovića trojku. Lepo je Nedović izbacio Makundua, ali je promašio za tri poena.

I četvrtina

00:00 (22:18) - Miloš Teodosić je pogodio dva od tri bacanja. Oduzeo je loptu Bolomboj, a napravio je faul potom Frimen na Teodosiću. Oba puta je ovoga puta pogodio Teodosić sa linije penala. Napravio je faul sada i Teodosić. Promašio je trojku Hanga sada na drugoj strani. Maši Teodosić sa poludistance, isforsirao je ovaj šut. Makundu je pokušao za dva, promašio je, ondašutira i Teodosić, ali i on maši. Mekinli Rajt pogađa uz faul i poentira sa penala. Opet je Teodosić šutirao i opet promašio. Poentira Rajt.

KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

02:32 (17:14) - Vladimir Mihailović je napao Hangu, ali je izblokirao mađarski košarkaš crnogorskog reprezentativca. Pogađa Mihailović za tri poena na isteku napada! Odmah na drugoj strani zakucava Džoel Bolomboj u kontri. Probija sada Mekinli Rajt i postiže poene.

04:00 (12:12) - Kontranapad Budućnosti, period igre u kojem se igra koš za koš. Mitrović dodaje alej-ap za zakucavanje Bolomboja. Serija zakucavanja na obe strane.

06:00 (8:8) - Nedović postiže prve poene na susretu. Potom, brani se Zvezda. Jago pogađa uz faul.

07:00 (8:3) - Odličan početak ekipe Budućnosti. Ponovo je Džons taj koji se najbolje snalazi i pogađa iz reketa, za +6 domaćih.

09:00 (6:3) - Zvezda je počela meč promašenom trojkom Nemanje Nedovića. Sa druge strane, Džons odgovara pogotkom sa distance za početno vođstvo. Izgubljen alopta Zvezde, a onda i nova trojka Podgoričana. Mitrović prekida seriju domaćih. P

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde će u Podgorici igrati meč 19. kola protiv Budućnosti, koja će ih ugostiti u Morači s početkom od 17 časova, a gde se očekuje izuzetno velika podrška navijača i jedne i druge ekipe, a pogotov najvatrenijih "Varvara".

Zvezda i Budućnost su u prošlosti vodili velike bitne na svim frontovima, igrali su čak i u finalu ABA lige dve godine uzastopno, kada je jednom ekipa iz Podgorice došla do titule, dok su drugi put slavili crveno-beli.

Od tada je prošlo dosta, a Budućnost više nije stizala do finala, i dalje se traži, a čini se kao da su na dobrom putu u ovoj sezoni, dok će protiv Zvezde biti pojačani i za Alerika Frimena, koji je doživeo povredu još na početku sezone.

Neće biti lako Zvezdi, to je sigurno, a derbi ABA lige bi trebalo da opravda očekivanja. Zanimljivo je i to da ovaj meč ima veze i sa Partizanom, koji će pomno pratiti meč u Morači.

(Telegraf.rs)

Video: Nedović: "Ne mogu da shvatim ljude o Teu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hersonisos

    5. februar 2024 | 18:18

    Nedović se svojski trudi da Budućnost pobijedi..vjerovatno će mu i uspjeti

  • Zlatan

    5. februar 2024 | 18:03

    Davidovac igra kao kad su Tomu Zdravkovica doveli iz podruma da peva Lili Marlen

  • NekoKo

    5. februar 2024 | 18:10

    Davidovac, Lazarević ...pa dokle bre više ...?Otišao Kuzmić posle 100 godina sedenja na kupi, ali zato je tu sada Tobi u istoj ulozi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA