≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milan Gurović: "Duško Ivanović nije hteo da dovede Hauarda i Monekea u Zvezdu, Gilespi i Smart nisu kvalitet"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je takođe otkrio da će biti deo stručnog saveta

  • 8
Milan Gurović Foto: Marko Jovanović

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović gostovao je na televiziji "K1", gde je govorio o stanju u Crvenoj zvezdi, a izneo je i neke činjenice o ovom klubu. Otkrio je takođe da ulazi u crveno-bele na kraju sezone, gde će biti deo sturčnog saveta, dok se dotakao i Duška Ivanovića.

Milan Gurović je otvoreno rekao da je tržište ove sezone jako teško u Evroligi, a da su Zvezda i Partizan kao na pijaci u podne.

- Zvezda i Partizan dovode dobre igrače, ali ako gledaš evropsko tržište, to ti je kao kada dođeš na pijacu u podne - rekao je Gurović, pre nego što je dodao da se nada da će obe ekipe dobiti A licencu.

- Obe ekipe su dobre, samo mi je žao, ako ne dobiju A licencu jer je zaista zaslužuju. Ako pogledamo kakvu sliku šalju u svet, to niko nema. Mogu da kažem da nema, jer sam igrao svuda i ne postoji takva atmosfera. Verovatno su pare te koje će da odluče. Ako gledamo Monako koji ima dobar tim, ali igra u onoj, po meni, školskoj sali, jasno je. Da su to Zvezda i Partizan.

On je prokomentarisao i transfere Zvezde u dosadašnjem toku sezone, odnosno, izjave Sferopulosa da neće žuriti s pojačanjima, a da su u klub stigli Gilespi i Smart.

- Pošto nisam u upravi Crvene zvezde, ali biću, to mogu da otkrijem i biće mi čast da budem deo takvog projekta. Što se tiče Gilespija, da se pitam ne bih ga doveo. Jer, ako nije odgovarao Pablu Lasu u Minhenu, jednom od najboljih evropskih trenera, onda ne treba ni nama. Centar koji sa loptom ne može ništa i ako vidimo da zavisi isključivo od Miloša Teodosića i da drugačije ne može da postigne koš, takav igrač ne zaslužuje da bude u Zvezdi. Kao ni Smart, koji dosad nije pokazao ništa - istakao je Gurović, koji je rekao da je Duško Ivanović odbio neke igrače na startu.

On je istakao da je Dusško Ivanović bio protiv dovođenja Markusa Haurda i Čime Monekea.

- Nekoliko kadrinalnih grešaka je trener napravio, ne Sferopulos nego onaj pre njega, svi znamo ko je bio (Duško Ivanović). Doveo je neke igrače, a bili su mu nuđeni Hauard i Moneke iz Baskonije. Bili su na spisku i nuđeni. Ivanović ih nije hteo, nisu bili po njihovom ukusu, paradoksalno je što im je sada trener - zaključio je Gurović.

(Telegraf.rs)

Video: "Naš trenerski posao je fascinantan, ali i surov": Duško Ivanović nakon pobede protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    6. februar 2024 | 07:40

    Sve si u pravu ! Gilespi i Smart nisu za Zvezdu ! A za Euro ligu nivslučajno !!!! Sa pojačanjima smo promašili !!!

  • Zvezda🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅..

    5. februar 2024 | 22:55

    Evo javio se najprgaviji kosarkas na ovim prostorima. I da su dosli nista ne bi pokazali, jer u zvezdi se igraci pogube. Treba nam plan, a ne gomilanje novca i igraca

  • CG

    6. februar 2024 | 07:27

    Nisi ni ti kvalitet, trosio si lopte kao sto trose narodne pare u drzavnim institucijama na gorivo, ruckove, dnevnice, mobilne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA