Vreme čitanja: oko 2 min.

Budite Žoc i Sferopulos: Izaberite strance koje večiti treba da povedu na Kup Radivoja Koraća

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Janis Sferopulos i Željko Obradović morati da izaberu "samo" četiri stranca koji će igrati na Kupu

  • 3
Janis Sferopulos, Željko Obradović, KK Partizan, KK Crvena zvezda, Košarkaški savez Srbije, Žreb, Kup Radivoja Koraća Foto: MN Press/Marko Metlaš

Bliži se početak novog izdanja Kupa Radivoja Koraća, koji će tradicionalno i ove godine, biti održan u hali "Čair" u Nišu, od 14. do 17. februara.

Glavni favoriti za osvajanje prestižnog pehara su svakako večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste da će treneri večitih, Janis Sferopulos i Željko Obradović morati da izaberu "samo" četiri stranca koji će igrati na Kupu.

Razlog za to je već poznato pravilo, da ekipe u timu mogu imati maksimalno četiri inostrana košarkaša u timu, a večiti rivali svakako prednjače po broju stranaca.

Dolaskom Treja Tompkinsa u Zvezdu, crveno-beli su na koti od osam "stranaca" u ekipi, a to su Adam Hanga, Rokas Giedraitis, Jago Dos Santos, Fredi Gilespi, Džavonte Smart, Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Trej Tompkins.

Ipak, već je izvesno ko bi mogao da putuje u Niš sa Malog Kalemegdana, a to bi verovatno trebalo da budu Giedraitis, Jago, Bolomboj i Hanga, koji uglavnom imaju i najznačajniju minutažu.

Međutim, ukoliko se ne slažete sa ovim izborom, imate priliku da "uđete u ulogu" Janisa Sferopulosa, i glasate za četiri stranca za koja vi smatrate da bi trebalo da se nađu u Nišu.

Koje strance Janis Sferopulos treba da povede na Kup Radivoja Koraća?

Glasajte

Isti broj košarkaša iz inostranstva ima i Partizan, ali olakšavajuća okolnost za crno-bele je to što Kevin Panter već neko vreme ima srpsko državljanstvo, te će biti uvršten u domaće igrače. Samim tim, kao stranci računaće se Bruno Kaboklo, Džejlin Smit, Mateuš Ponitka, Zek Ledej, Pi Džej Doužer, Džejms Naneli i Frenk Kaminski.

Ipak, ako je verovati minutaži, i prethodnim mečevima, ne bi previše neizvesnosti trebalo biti ni u crno-belom taboru. Najverovatniji putnici u Niš su Zek Ledej, Džejms Naneli i Pi Džej Doužer, dok bi jedina nedoumica mogla biti oko toga da li će na mestu centra biti Frenk Kaminski ili Bruno Kaboklo.

Međutim, ukoliko biste drugačije izabrali, imate priliku da se stavite na mesto Željka Obradovića, i u anketi ispod glasate za svoje favorite.

Koje strance Željko Obradović treba da povede na Kup Radivoja Koraća?

Glasajte

Podsetimo, branilac titule je Crvena zvezda, koja je prošle godine u finalu slavila protiv Mege.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    7. februar 2024 | 19:33

    Zašto birati za partizan kad oni ne smiju da igraju kup ... bezè i ove godine ...

  • Драган Бањалука

    8. februar 2024 | 06:14

    Ове године бар није тешко озабеати ни за једне ни за друге. Мада реално, много випе ће Паетизани фалити Камински, Смит, Понитка него Звезди Тиби, Гикеспи и Смарт

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA