≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši NBA šampion, saigrač Divca i Stojakovića, hitno primljen u bolnicu i treba mu novo srce

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polardu je sve gore i gore, transplatacija je jedina nada

  • 1
Skot Polard Foto: Andy Alfaro / Zuma Press / Profimedia

Stanje nekadašnjeg NBA šampiona Skota Polarda se pogoršava, jer je zbog velikih problema sa srcem pimljen na odeljenje intezivne nege i tamo će čekati transplataciju!

Polard je 2008. godine osvojio šampionski prsten sa Boston Seltiksima, dok su mu Vlade Divac i predrag Stojaković bili saigrači u Sakramento Kingsima za koje je nastupao od 1999. do 2003. godine.

- Ostajem ovde dok ne dobijem srce. Moje je postalo slabije i lekari se slažu da je ovo najbolji način da dobijem novo - rekao je Polard koji se nalazi u bolnici u Tenesiju.

Problem je to što je za 211 visokog čoveka znatno teže pronaći donora sa srcem dovoljno velikim i jakim da krvlju snadbeva njegovo telo.

Kris Veber na oproštaju Vlada Divca Foto: MN Press

Polard je u ovakvo stanje došao zbog nasledne boelsti od koje je njegov otac umro u 54. godini, dok bivšem košarkašu srce lupa dodatnih 10.000 puta dnevno zbog tog genetskog stanja.

Kako je sam rekao, oseća se da sve vreme hoda uzbrdo. Probao je da uzima lekove, ugrađen mu je i pejsmejker, ali transplatacija je jedina nada.

- To je van mojih ruku, nije čak ni u rukama doktora. Zavisi od mreža donatora. Ne mogu da predvide, ali su ubeđeni da ću srce dobiti za nekoliko nedelja - jasan je Polard.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA