≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakva drama! Srbija promašila bacanje za Olimpijske igre, ali je pobedila Brazil za veliki korak ka Parizu

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šteta za promašeno bacanje Ivane Race, koja je već sada matematički mogla da nam obezbedi Olimpijsku vizu

  • 1
Ivon Anderson Foto: Pete Dovgan/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkašice Srbije saladale su Brazil sa 72:65 u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i napravile su veliki korak ka plasmanu u Pariz.

Izarbanice Marine Maljković sada imaju 1:1 posle prva dva kola i pred odlučujuću rundu imaju dobre izglede za dalji plasman, jer imaju koš razliku na nuli u odnosu na konkurente - Brazil i Nemačku, ukoliko bude odlučivao krug između ove tri reprezentacije.

Bila je ovo velika drama, a sve je rešeno u poslednjih nekoliko minuta. Srbiji je bila potrebna pobeda od 8 razlike da i matematički obezbedi Olimpijske igre, a u poslednjem minutu je imala pet poena razlike.

Ivon Anderson je preuzela odgovornost, krenula na prodor i pogodila neverovatan ulaz, a tom prilikom je sigurno bila i faulirana, ali se sudijska trojka nije oglasila, što je bio čest slučaj tokom meča gde su imali neke sramne odluke i imali baš domaćinsko suđenje za Brazil, gde se i održavao turnir za našu grupu.

Usledila je trojka Dantas, koja je na 25 sekundi do kraja smanjila razliku na četiri poena. Pokušala je Marina Maljković, potom je Stanković dala koš, a onda su Brazilke promašile šut i faulirale Racu, koja je na 7 razlike dobila šansu da sa dva bacanja donese Srbiji plasman na Olimpijske igre. Nažalost, pogodila je prvo, ali ne i drugo, pa Olimpijske igre nisu matematički obezbeđene.

Ivon Anderson je briljirala na ovom meču sa 30 poena i 8 skokova, a pratila ju je i sjajana Dragana Stanković sa 19 poena i 10 skokova

Srbiji već za nekoliko sati, od 21.00 sledi duel protiv Australije, koja je već obezbedila plasman na Olimpijske igre. Ukoliko naša reprezentacija pobedi, otići će na Olimpijske igre.

U slučaju poraza, biće nam potrebna kalkulacija sa meča Nemačke i Brazila. Ukoliko Nemačka pobedi, Srbija je sigurna na Olimpijskim igrama. Jedino u slučaju pobede Brazila od 7 razlike može da dođe do neverovatnog kruga gde svi timovi imaju isti skor i istu koš razliku u međusobnim duelima, pa bi onda odlučivao broj postignutih poena.

Srbija je ipak mnogo bliže Parizu posle ove pobede.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    11. februar 2024 | 03:20

    Наше су одиграле одлично осим првих 7минута кад је Бразил повео 7-0. Средином 3ће четвртине па до краја утакмице почело је скандалозно суђење на нашу штету.Два минута пред крај Тина Крајишник је у 2 наврата имала по 2 слободна бацања и од 4 кошева постигла је само један.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA