Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko sve čeka Marinine lavice na OI u Parizu? Biće pakleno, tu su moćne Amerikanke, Kineskinje, Francuskinje...

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neće biti nimalo lako našem timu

  • 0
Košarkašice Srbija Srbije - Australija Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Košarkašice Srbije obezbedile su noćas plasman na Olimpijske igre u Parizu i tako dodatno "pojačale" delegaciju naše zemlje koja će ovog leta nastupati u Francuskoj. Uprkos porazu od Australije u dramatičnoj završnici u poslednjem meču, na ruku nam je išao ishod meča Brazil - Nemačka, posle kojeg je sve postalo jasno.

Tu su pobedu ostvarile Nemice, tako da su i one zajedno sa nama, ali i Australijankama, koje nisu imale niti jedan poraz na turniru u Belemu prošle na Olimpijske igre.

Paralelno sa našim odigrana su još tri turnira, gde smo saznali i preostale timove koji će učestvovati u Parizu. Već na prvi pogled je jasno da naše devojke čeka izuzetno težak posao.

Tako se iz grupe u kineskom Ksijanu dalje plasirala selekcija Francuske, koja je svakako već bila domaćin i imala automatsko učešće, ali je po propozicijama morala da bude uvrštena na turnir, zajedno sa Kinom i Portorikom.

Iz Antverpena u Belgiji plasman na Olimpijske igre su pored Amerikanki, koje su već kao svetske šampionke imale "prođu" u Pariz, vizu obezbedile i Belgija i Nigerija.

I za kraj, tu je još bio turnir u mađarskom Šopronu, gde su se Mađarice nadale da bi možda eventualno mogle da iznenade i omoguće sebi mesto na Olimpijskim igrama, ali su zapravo samo one izvisile. Dalje iz te grupe prošle su selekcije Japana, Španije i Kanade.

Marina Maljković prima Nagradu za životno delo Foto: MN Press

Kakav je sistem takmičenja u Parizu?

Dakle, sveukupno 12 reprezentacija biće podeljene u dve grupe na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sve reprezentacije osim selekcije Nemačke su ranije nastupale na Olimpijskim igrama u ženskoj košarci, tako da će ovo za Zemlju pancera biti svojevrsna istorija.

I dalje nije određeno kada će biti održan žreb sa samo takmičenje na Olimpijskim igrama, ali se zna da će iz pomenute dve grupe dalje u četvrtfinale proći po četiri najbolje iz svake po sistemu A1 - B4, A2 - B3, A3 - B2 i A4 - B1, da bi se potom kasnije ukrstile sve do borbi za medalju.

Ženski košarkaški turnir se održava od 29. jula do 11. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Aca Stojanović kroz suze održao potresan govor na sahrani Dejana Milojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA