≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro "makedonski ludak": Poznat je po krvavoj tuči u restoranu u kojoj je odgrizao kečeru prste

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Markov je imao uspešnu karijeru, a često je menjao nacionalnosti

  • 0
Kris Markof Printscreen: Youtube/AWA stuff

Jugoslovensko-američki Rvač Kris Markov preminuo je u 85. godini.

Poreklom iz Makedonije, bio je poznat po svojoj ličnosti i uspešnim nastupima u timskim borbama. Rođen kao Risto Želevarov 1. marta 1938. godine, ovaj atleta visok 188 cm bavio se rvanjem od početka 1960-ih do početka 1980-ih.

Tokom svoje karijere, Markov je koristio različite pseudonime, poput: Hari Medison, Franc fon Enrih, Kris Želevaru i Kris Željeurov (i nekoliko različitih varijanti svog pravog imena). Tokom karijere, jedan od detalja po kojem je upamćen je kada je 1972. godine, Markov turneju po Japanu održao sa Japan Wrestling Association, boreći se u nizu mečeva protiv Apache Bull Ramosa. Antagonizam između Markova i Ramosa rezultirao je tučom u restoranu, tokom koje je Ramos otkinuo deo Markovog uha, a Markov otkinuo vrh Ramosovog prsta.

Počeo karijeru u Melburnu, Australija, pod imenom Kris Želevaruo, prelazeći u profesionalce ubrzo nakon amaterske akrijere.

Često je menjao nacionalnosti, i bio je jugoslovenski, ruski, slovenački, grčki i makedonski sportista.

- Dokazao sam se u svim delovima sveta. Moji rezultati u svim tim zemljama pokazuju da sam sahranio više ljudi nego što bi grobar ili pogrebni zavodnik ikada mogli. Brzo sam ih sklonio s puta i posao obavio kako treba prvi put. Imam ono što mnogi rvači sanjaju da imaju. Moć i Istina. Moja moć može da se obračuna sa svim tim rvačima i to je moja Istina. Mnogi muškarci se hvale da pokušavaju ove podvige, ali nikada ih ne ostvaruju. Ja jesam i nastaviću da to radim - rekao je Markov u časopisu Body Press.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA