≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko su tri nova imena iz Crvene zvezde za Kup Radivoja Koraća?

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o juniorskim košarkašima kluba sa Malog Kalemegdana

  • 13
KK Crvena zvezda, Andrej Lučić i Kostić, Stefan Marjanović Foto: MN Press

Crvena zvezda danas je objavila spisak košarkaša na koje će računati na predstojećem Kupu Radivoja Koraća koji će se od srede do subote održati u Nišu u dvorani "Čair". Posebno su svima za oko zapala tri nova imena.

Reč je o Andreju Kostiću, Andreju Lučiću i Stefanu Marjanoviću. S obzirom na to da na Kupu vlada ograničenje o broju stranih košarkaša, crveno-beli su preostala mesta umesto njih popunili igračima iz svog juniorskog pogona.

Stefan Marjanović je sa crveno-belima potpisao ugovor sa mladim timom i igra na poziciji centra. Rođen je 4. septembra 2007. godine u Somboru i predstavlja veliku budućnost srpske košarke.

Stefan Marjanović Foto: KK Crvena zvezda

On je do tekuće sezone nastupao za Vojvodinu i bio je reprezentativac mlađih kategorija Srbije. Učestvovao je i na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina prošlog leta.

Andrej Lučić je takođe neko na koga se dosta računa u mladom timu Zvezde, a bio je deo juniorskog tima i na Evroliginom turniru u Beogradu, kao i na završnom u Kaunasu.

Andrej Lučić Foto: MN Press - N. Paraušić

Prosečno je beležio 4,2 poena po meču uz 1,3 skokova, a on je isto godište baš kao i pomenuti Marjanović. Rođen je 6. januara 2007. godine.

Za kraj, tu je i Andrej Kostić, još jedan član mlađih kategorija reprezentacije Srbije, a koji je godinu dana stariji. On je rođen 2. novembra 2006. godine i visok je 185 centimetara.

Andrej Kostić Foto: MN Press

Nastupa na poziciji plejmejkera i bio je deo tima Zvezde na Evroliginom turniru u Kaunasu prošle sezone, gde je na kraju imao 4,3 poena po meču. Reč je o vrlo talentovanom igraču i budućnosti srpske košarke.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Kešelj: "U ime Srbije, veliko hvala Dejanu Milojeviću"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    12. februar 2024 | 20:04

    Sve pohvale za zvezdu, bravo...

  • DDF

    12. februar 2024 | 20:28

    U zadnjih 10 godina kroz omladinski tim C.Zvezde igrali su i bili proglaseni za"buduce vedete"preko 15 igraca,danas niko ne zna gde su i gde igraju svi ti igraci...jedini igrac koji je izasao na"povrsinu"je Topic,mada ako ne bude potpuno sanirao povredu kolena i njemu se karijera moze zavrsiti i pre nego sto je ozbiljnije pocela

  • Lucifer

    12. februar 2024 | 22:28

    Sem topica ne znam nijednog omladinca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA