≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je Zvezda "pomogla" Partizanu pred Kup: Crno-beli drastično jači zbog jednog poteza od pre 4 godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da su samo znali...

  • 15
Kevin Panter, Branko Lazić Foto: MN press / Marko Metlas

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan objavili su svoje spiskove i možemo videti da su timovi drastično oslabljeni time što ne mogu u svoje redove da uvrste sve svoje prvotimce.

Crveno-beli bili su prinuđeni da u svojih 14 uvrste čak tri igrača iz mlađih kategorija, koji će minutažu teško dobiti u bilo kojoj od tri potencijalne utakmice.

Sa druge strane, crno-beli su se odlučili da povedu 12 igrača, ali izostave neke bitne, međutim jedan potez im je drastično olakšao posao u selekciji tih 12.

Kup ograničava...

Kao što nam je dobro poznato, na Kup Radivoja Koraća dozvoljeno povesti najviše četiri stranca i to uglavnom kroz istoriju nije predstavljalo problem našim klubovima.

Večiti su uglavnom bili u granici sa brojem stranih igrača, ali bilo je sezona kada su morali da biraju.

Međutim u sezoni 2019/20 kroz sastav crveno-belih prošlo je čak 10 stranaca, a za Kup Radivoja Koraća konkurisali su od stranaca: Lorenco Braun, Bili Beron, Majkl Odžo, Kevin Panter, Džejms Gist i Čarls Dženkins.

Kada pogledamo spisak postane nam jasno da je tu čak šest stranaca, ali Čarls Dženkins koji je imao u tom trenutku srpski pasoš, kao i Kevin Panter, koji je ne puno pred takmičenje dobio.

Slična je priča bila sa Partizanom 2020. godine koji je u tom trenutku imao sedam stranaca, a na Kup su poveli: Kori Volden, Markus Pejdž, Džejms Mekadu, Rašon Tomas, Vil Mozli.

Kori Volden u tom trenutku nije imao srpski pasoš, dobio ga je godinu dana kasnije, ali je Markus Pedž dobio 2019, godinu dana pre tog kupa.

Ko još ima srpski pasoš?

Veliki je spisak igrača, neki su pasoše dobijali namenski, a neki po odlasku iz naših timova, ali činjenica je da je ova praksa u poslednje vreme sve ređe primetna.

Evo nekih igrača koji su dobili spske papira:

  1. Demarkus Nelson 24.7.2014.
  2. Čarls Dženkins 1.10.2015.
  3. Majk Cirbes 20.11.2015.
  4. Adin Vrabac 4.5.2016.
  5. Dilan Enis 8.2.2018.
  6. Markus Pejdž 12.2.2019.
  7. Kevin Panter 11.2.2020.
  8. Corey Walden 1.2.2021.

Zvezdina pomoć Partizanu

Kevin Panter je dobio pasoš 11.2.2020. godine, pred početak Kupa, na kom je prekobrojan ostao Stratos Perperoglu, a učestvovali su upravo Panter i Dženkins.

Iako je to tada delovalo kao dobar posao, Zvezda na takmičenju te godine nije uspela da osvoji trofej, nakon što je poražena u finalu posle produžetaka rezultatom 85:84.

Verovatno ni na kraju pameti nisu imali da se može desiti scenario da samo godinu dana kasnije istog tog Pantera mogu da gledaju u redovima najvećeg rivala, ekipe Partizana.

Sada je 2024. godina, a deluje da Večiti nikada nisu imali više stranaca u svojim timovima. Zvezda je morala da se odrekne četvorice, dok se Partizan tu našao u povlašćenoj poziciji.

Ista bi situacija bila i u taboru crno-belih da Zvezda nije Panteru obezbedila srpski pasoš, ovako je Partizan ostao bez tri stranca, ali podjednako bitna, uzevši u obzir da su Željku upravo stranci nosioci igre.

Nema nikakve sumnje u to da je uticaj Pantera na igru crno-belih velik, koliko drugačije igraju pokazalo se u periodu ove sezone kada je Kevin bio odsutan usled povrede.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: "Zaslužili smo pobedu, drugu u nizu, ovo sam doživeo samo još u Grčkoj i Izraelu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    13. februar 2024 | 12:41

    Delio Čović,pasoše bez razmišljanja...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    13. februar 2024 | 13:52

    Па тад је био и понашао ссе као Србин...а онда променио веру за вечеру

  • Vikiliks

    13. februar 2024 | 17:31

    Od ovih 8 igrača, 6 je dobilo pasoš u kkcz fmp diva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA