Vreme čitanja: oko 2 min.

Maljković posle plasmana u Pariz: "Ovo sam prvi put doživela, slede krv, znoj i suze"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ženski košarkaški tim Srbije će igrati u Parizu

  • 1
Marina Maljković Foto: Sport Klub - Printscreen

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sletela je u Beograd posle kvalifikacionog turnira u Brazilu na kojem je obezbeđen plasmana na Olimpijske. 

Maljković je odmah dala izjavu za medije i analizirala turnir.

- Prvo, sem mene i ovih devojaka koje uvek verujemo, niko nije verovao da možemo da se idemo na OI. Kad to kažem ne pričam o Srbiji, mislim na ljude iz svetske košarke. Srbija je uspela treći put zaredom da iznenadi svet palsmanom na OI. Pogotovo što smo krenule svaka iz svog budžaka, kupile se po svetu, to je bilo strašno. Nikada se nikad slično nije desilo - rekla je Maljković.

Potom, selektorka Srbije se osvrnula i na uslove u Brazilu.

- Imale smo dva treninga zajedno u Belemu, u jako teškim uslovima, zaista je bio ogroman izazov. Ovaj treći put je i ubedjivo najveći šok za sve koji dobro poznaju žensku košarku jer su najmanje verovali u ovaj potpuno nov tim, nakon smene generacija. Posebno zbog načina kako smo otišle tamo - istakla je selektorka Srbije i dodala:

- Vi znate da moramo da provedemo neko vreme zajedno, da radimo više, da treniramo više da bi to bilo dobro. Ali, eto kažem, plasirale smo se na OI. One su sada tu, stvarne su, opipljive su, ali kako je bilo kad smo krenule ovo je magija. Ta magija neka ostane u Brazilu, a mi idemo sad u realnost i kao i uvek ceo dan danas i juče su bili posvećeni pripremanjem onog dela koji ja zovem "krv, suze i znoj" a to su prirpeme koje slede i radujem se unapred dužini tih priprema - nastavila je Maljković.

Maljković je istakla i značaj ovog turnira.

- Definitivno može. Ne da može, nego to je za ove mlade igračice veliko iskustvo. Bile su one na Svetskom i Evropskom prvenstvu, ali verujem da je i meni ovo prvi put da sam ovako nešto doživela. Verujem da je tek za njih ovo bio jedan šok, igrati pod takvim pritiskom, izmenjati 60 zona, vlaga, jako teški uslovi... Da ne pričamo o tim stvarima da ne bi zvučalo kao neki izgovori... ali da, značiće im mnogo. Nećemo ni u jednom trenutku biti vruće glave, već naprotiv, bistro ćemo sagledati šta dalje. Jer mi smo pokazli ogromu borbenost, pogotovo na utakmici protiv Brazila, ali tu je bilo mnogo stvari kojim nisam zadovoljna i moraću dobro da izanaliziram ko će zapravo ići u Pariz - zaključila je Maljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    14. februar 2024 | 01:07

    Свака вама част Марина!! И на ОИ пласман у 1/4 финале биће велики успех, конкуренција је жестока

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA