≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pred početak Kupa Radivoja Koraća održan minut ćutanja sportskoj legendi

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je poštovan na jugu Srbije

  • 0

Niš je i ove godine domaćin Kupa Radivoja Koraća, a na samom početku pratimo gradski derbi kakav do sada nije viđen.

Borac je nominalni domaćin ekipi Čačak 94 koja pokušava da napravi veliki iznenađenje i plasira se u polufinale i tako dokaže da nije sa razlogom renomirani član Košarkaške lige Srbije.

Pre početka okršaja održan je minut ćutanja Tomislavu Simiću, sportskom radniku koji je u 61. godini preminuo posle duge i teške bolesti.

Bivši trener i jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Junior rođen je 6. avgusta 1963. godine u Đakovici, a nakon školovanja u Prokuplju započeo je i košarkašku karijeru u klubu Milan Toplica. Nakon toga redom je nastupao za Puljanku, Kolubaru, Radnički Beograd, Student iz Niša, Bor, Napredak iz Aleksinca, Viner Broker, Gošu i Moravu pre nego što se vratio u Student i završio karijeru.

Igrao je i za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije početkom 80-ih, a nakon osnivanja Juniora u timu je radio na raznim pozicijama. Tokom trenerske karijere radio je kao savetnik u rumunskom Energiju, bio glavni trener Ergonoma i selektor Univerziteta iz Niša.

Komemoracija proslavljenom sportskom radniku biće održana u četvrtak 14. februara od 13 časova u Sportskom savezu Niša. Sahrana je dan kasnije od 14:30 na Novom groblju u Nišu.

(Telegraf.rs)

Video: Budućnost promašila napad za pobedu, Borac izborio baraž za opstanak u ABA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA