≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Nižu se senzacije u Kupu Radivoja Koraća: Vojvodina "stotkom" savladala Megu i plasirala se u polufinale

L. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Fantastična partija Novosađana...

  • 5
Mega-Vojvodina Foto: Nebojsa Parausic/MN Press

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su savladali Megu rezultatom 100:92

Već u uvodnim trenucima susreta Novosađani su stekli prednost od 5:0, koju su kako je meč odmicao konstantno uvećavali.

U prvom delu igre blistao je Luka Ašćerić koji je u prva dva kvartala postigao 16 poena, a priključili su mu se Kaningejm i Rakićević. Novosađani su dobrom odbranom i poenima iz tranzicije u 15 minutu susreta imali ubedljivih 45:25.

Na odmor se otišlo rezultatom 57:38 u korist Novosađana, a u nastavku su košarkaši Vojvodine uspevali da održene stečenu prednost, iako je posle trojke Iljasolua na semaforu stajalo 81:68 za lidera KLS.

Ipak, tada je Vojvodina poenima Nikolića, a onda i nestvarnim košem sa preko pola terena Savića u zvuk sirene napravila ogroman korak ka plasmanu u polufinale.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, te je lider KLS zasluženo izborio plasman u polufinale gde će se sastati sa boljim iz duela Partizan-Hercegovac.

Što se košgeterskog učinka tiče, najbolji u pobedničkom timu bili su Ašćerić sa 22, odnosno Rakićević sa 14 koševa, dok su u kod Mege dvocifreni bili Plavšić sa 21 i Đurišić sa 20 poena.

Podsećanja radi, drugi polufinalni par čine Čačak 94 i Crvena zvezda.

TOK MEČA

MEGA-VOJVODINA 92:100 (15:26, 23:31, 30:29, 24:12)

IV ČETVRTINA

10. minut - (92:98) - Kraj susreta.

7. minut - (84:97) - Posle asistencije Rakićevića fauliran je Nikolić koji uspeva da pogodi oba penala

5. minut (81:93) - Džons je prekinuo seriju Mege monstruoznim zakucavanjem. Na drugoj strani faul u napadu pravi Đurišić, i za njega je utakmica završena.

4. minut - (80:91) - Jović je pokupio promašaj i pogodio iz reketa. Novi tajm-aut za Vojvodinu. Serija Mege od 12:0!

1. minut - (68:91) - Ponovo Vojvodina sjajno otvara četvrtinu i serijom 5:0 dolazi do velikih +23.

III ČETVRTINA

10. minut - (68:86) -Mekan izačaj Iljasolua sa devet metara. Mega se "budi" u smiraj treće deonice. Najlepši potez izveo je Savić, koji je u zvuk sirene sa preko pola terena pogodio trojku za Vojvodinu

8. minut - (65:79) - Prve poene postiže Malovec. Pogodio je šut za tri poena. Pogađa i Filip Jović, Mega je na pristojnih -14

7. minut - (60:76) - Nikola Đurišić pogađa dva penala i smanjuje vođstvo Novosađana.

5. minut - (55:73) - Poeni Mege posle sjajne akcije, minut odmora traži trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević. Fenomenalan napad Vojvodine, a važnu trojku pogađa Petar Rakićević.

Mega-Vojvodina Foto:Tanjug.rs/AP

3. minut - (44:65) - Nastavlja Ašćerić tamo gde je stao u prvom delu susreta. Pogađa trojku bek Vojvodine za novu komforniju prednost.

1. minut - (40:60) - Tehničku grešku dobija Marko Barać zbog prigovora. Promašuje Ašćerić za tri, ali Bumbić poentira posle skoka u napadu. Za ekipu Mege poentira Filip Plavšić

II ČETVRTINA

10. minut (38:57) - Važnu trojku za Megu postiže Iljasolu. Polaganje Jelavića za pristojnih -17. Na drugoj strani sa linije za slobodna bacanja oba puta je precizan Zoran Nikolić.

9. minut (33:55) - Prelep napad Vojvodine koji poenima posle ofanzivnog skoka završava Vučetić.

7. minut (28:52) - Ašćerić igra maestralno. Ponovo je pogodio uz faul i ponovo uspeo da realizuje i dodatno slobodno bacanje. Prve poene beleži i Banjac, nova trojka za Vojvodinu. Na drugoj strani pogađa i Filip Jović van linije 6.75.

6. minut (25:46) - Fenomenalno igra Vojvodina! Protutnjao je Ašćerić pored čuvara i pogodio uz faul. Koristi i dodatno slobodno bacanje. Ašćerić beleži nove poene. Mega izgleda poput razbijene vojske.

4. minut (23:41) - Ne uspeva Gnjidić da pogodi trojku, a na drugoj strani Kaningejm poentira posle fenomenalnog poteza. Uz to, koristi i dodatno slobodno bacanje. Fauliran je Petar Rakićević i to pri šutu za tri poena. Uspeo je da pogodi dva penala i odvede svoj tim na +18.

Mega-Vojvodina Foto: Nebojsa Parausic/MN Press

3. minut (23:36) - Posle pogođenih penala na obe strane, Petar Rakićević poentira posle odličnog prodora. Raspoloženi Plavšić zakucava i postiže svoj osmi poen.

1. minut (17:30) - Nastavljaju Novosađani u istom ritmu. Postižu poene iz reketa, a sa linije za slobodna bacanja oba puta je siguran Ljubičić. na drugoj strani fauliran je Plavšić koji posle pogođenih penala uspeva da smanji prednost Vojvodine.

I ČETVRTINA

10. minut (15:26) - Poeni za Megu posle dužeg vremena. Oba slobodna bacanja pogađa Milijašević.

9. minut (11:25) - Novi penali za lidera KLS. Posle faula Đurišića Nikolić ne uspeva da realizuje slobodna bacanja.

8. minut (11:25) - Kakva akcija Vojvodine! Kaningem posle sjajne akcije zakucava i donosi svom timu +11. Novu trojku postiže Ašćerić, Novosađani su na velikih +14

7. minut (11:20) - Fauliran je Ljubičić sa leđa, nakon čega koristi oba penala.

6. minut (11:18) - Ašćerić novom trojkom donosi Novosađanima maksimalnu prednost

Mega-Vojvodina Foto: Nebojsa Parausic/MN Press

5. minut (10:15) - Džons postiže lake poene na obruču, a Ašćerić ubacuje šut za tri poena. Fenomenalno deluje Vojvodina u ovim trenucima.

4. minut (8:10) - Koriste obe ekipe svoje napade. Dinamičan meč gledamo u Nišu

2. minut (3:5) - Promašuje Plavšić flouter, ništa ne polazi za rukom ekipi Mege u ovim trenucima. Đurišić postiže prve poene za Megu, a koristi i dodatno slobodno bacanje.

1. minut (0:5) - Nije uspeo Plavšić da donese prve poene Megi pošto je promašio zakucavanje, a na drugoj strani pogađa Bumbić uz dodatno slobodno bacanje. Promašuje trojku ekipa Mege, a nove poene za Novosađane postiže Ašćerić.

PRE MEČA

Beograđani su posle tri uzastopna poraza u regionalnom šampionatu konačno savladali Mornar i tako nastavili krupnim koracima da grabe ka plej-ofu.

Novosadski klub je na drugoj strani treći u karavanu srpskih klubova u ABA2 šampionatu, ali i lider KLS-a pa se nadaju potencijalnom iznenađenju.

Pred ovaj duel trener Mege Marko Barać naveo je da njegov tim očekuje zahtevna utakmica, te da njegovi izabranici respektuju protivnika.

- Sa mnogo respekta prilazimo četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Očekuje nas vrlo težak zadatak, protiv ekipe u kojoj nosioci igre poseduju dosta iskustva. Napravili smo skauting i upoznali se sa načinom igre Vojvodine. Očekujem od svojih igrača da budu maksimalno motivisani i fokusirani na zadatke koji moraju da se ispune da bismo ispunili svoje ambicije - rekao je Barać.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    15. februar 2024 | 19:13

    Још Гајдобра да рокне партизане...

  • Brkic

    15. februar 2024 | 19:34

    Lepo je videti na Parketu Zorana Nikolica👏👏 SVE cestitke Vosi🫡🫡

  • Cubaka

    15. februar 2024 | 19:46

    Kakvo ce to polufinale biti Vojvodina : Hercegovac, ima da sve prsti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA