Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Hrvatske objavio spisak za kvalifikacije na EP: Partizanov Amerikanac dobio poziv

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejlin Smit će biti na spisku selektora Josipa Sesara

  • 0
Džejlin Smit Foto: Serhat Cagdas / AFP / Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar je objavio spisak nacionalnog tima za prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Na navedenom spisku se nalazi i prvotimac Partizana Džejlin Smit kao naturalizovani igrač, a to nije njegov prvi nastup.

Spisak igrača Hrvatske: Borna Kapusta, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Džejlin Smit, Roko Badžim, Toni Perković, Mario Hezonja, Marko Ramljak, Mateo Drežnjak, Luka Božić, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Roko Prkačin, Danko Branković, Marin Marić, Ivan Vraneš.

- Sa prvobitnog spiska od 24 igrača odabrali smo šesnaest imena, iako ima još situacija sa lakšim povredama, a videćemo da li svih šesnaest će moći da odgovori. U ovom trenutku smo stručni štab i ja, iako je konačna odluka naravno moja, izabrali šesnaest za koje verujemo da mogu da odgovore izazovima ove dve kvalifikacione utakmice koje su pred nama. Nažalost, na poziciji centra nema Žižića, razgovarao sam sa njim i odluka je sporazumna. Promenio je klub i izrazio želju da preskoči ovaj ciklus jer mu treba vremena za adaptaciju. Reprezentacija će se okupiti u nedelju i ponedeljak, u zavisnosti od obaveza kluba, da odradi tri dana treninga pred put u Francusku, zatim nas očekuje domaći meč sa Kiprom u Rijeci i nadam se da ćemo uspešno završiti ovaj početak i evropske kvalifikacije - izjavio je Sesar.

(Telegraf.rs)

Video: Dozet otkrio i anegdotu: "Javio nam se Kampaco, pitao je za Niš i Kup... Rekao je da će navijati"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA