≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Partizan ubedljivo do polufinala: Gajdobra da bude ponosna, Hercegovac pružio sjajnu borbu

Vreme čitanja: oko 9 min.

Na kraju nije bilo dileme ko će biti pobednik, crno-beli idu na Vošu

  • 13
KK PARTIZAN vs HERCEGOVAC Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Hercegovca iz Gajdobre u četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća rezultatom 92:67, po četvrtinama 14:13, 23:16, 27:19, 28:19.

Desilo se ono što je bio slučaj ostatak ovog Kupa, videli smo veliku borbu od samog početka utakmice. Ekipa Hercegovca je od početka meča napadala svim snagama.

Treba biti iskren i reći, videla se trema kod igrača ekipe iz Gajdobre, ali su uprkos tome uspeli da pruže izvanredan otpor i da namuče propisno crno-bele. Do te mere da je Partizan na kraju prve četvrtine vodio svega poen razlike.

Druga deonica je pokazala neko drugo lice oba tima. Loš start Partizana se pretvorio u dobru odbranu, a probudio se Balša Koprivica, koji je krenuo da igra veoma požrtvovani za tim i uhvatio za prvih 20 minuta ukupno osam skokova, podelio četiri rampe i upisao devet poena.

Tim Hercegovca je sve teže nalazio rešenja u napadu, ulazili su u probleme sa kreacijom napada, naterani su bili na individualna rešenja, što protiv kvalitetne odbrane Partizana nije bilo dobro po njih. Napadi su trajali sve duže, a realizacija je bila sve gora.

Nastavak meča, treća četvrtina bila je u crno-beloj noti, Gajdobra nije uspela da odbrani ništa, a Partizan je dolazio do sve lakših i lakših pozicija. Otvoreni šutevi za tri poena, laka protrčavanja i ostalo.

Bila je ovo četvrtina u kojoj je dominirao Kaminski, dok je prve poene postigao uspavani Kevin Panter. U timu Hercegovca se niko nije posebno istakao, čak je delovalo da su u potpunosti odustali u momentu kada je rival poveo 20 poena razlike.

U poslednjoj četvrtini videli smo šutersku rapsodiju oba tima, mada dosta je Partizan bio raspoloženiji. Dimić je za ekipu iz Gajdobre pužio zaista dobre minute, ali crno-beli su veoma dominantno šutirali.

Na kraju samog meča mogli smo doneti zaključak da smo gledali jednu veoma lepu i atraktivnu utakmicu sa obe strane. Gajdobra mora da bude ponosna na svoje momke jer nisu došli na megdan Partizanu sa namerom da samo izgube. Došli su da se bore i to su uspeli.

Najkorisniji pojedinac meča za Partizan bio je Balša Koprivica sa 13 poena i 14 skokova, kao i pet rampi. Vukčević je šuterski bio raspoložen sa 15 poena, Ledej je postigao 12, Avramović 11 i Trifunović 10 poena. Kaminski je dodao 11 poena.

U ekipi Hercegovca najbolji pojedinac je bio Marić sa 14 poena i pet skokova, a dvocifren je bio i Dimić sa 14, kao i Brekić sa 10 poena.

Crno-beli će svoj polufinalni meč odigrati protiv ekipe Vojvodine, koja je prethodno napravila iznenađenje i savladala Megu ubedljivim rezultatom.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 92:67 - Peta lična za Tristana Vukčevića, sasvim solidna njegova partija napadački gledano. Ovo su utakmice gde se ovi igrači dokazuju. Kraj utakmice.

8. minut - 83:63 - Dimić ne namerava da se zaustavi, želi Hercegovac da ostavi dobar utisak uprkos tome što verovatno neće doći do pobede, nova trojka. Sjajna blokada Pantera, preterao je sada Dimić. Partizan malo staje na loptu, igraju sada 2 na 2, vide Vukčevića u levom korneru na šutu za tri poena.

4. minut - 75:56 - Još jedno veoma atraktivno zakucavanje Balše Koprivice na alej-up dodavanje. Na drugoj strani Marić dolazi do koša uz faul, ali ne uspeva da pogodi dodatno slobodno bacanje. Faul u napadu sviran Kevinu Panteru u pokušaju demarkiranja. Druga njegova lična greška. Dabl-dabl učinak Balše, uz to ima i četiri blokade iz prvog poluvremena. Avramović uz zvuk sirene pogađa šut za tri poena.

2. minut - 70:54 - Poslednja četvrtina startovala je velikim brojem faulova i slobodnih bacanja, u prvih minut i po deonice Hercegovac je faulirao Partizan čak tri puta i to dva puta na šutu. Panter nema efikasno veče iza sebe za sada, dosta tanka njegova partija. Dimić se razigrao za Hercegovac, dolazi do novih poena iz prodora. Vukčević ostaje sam na trojci i cepa mrežicu.

KK PARTIZAN vs HERCEGOVAC Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

10. minut - 64:48 - Tajmaut Hercegovca nakon novog pogotka Partizana. Marić dolazi do novog koša. Panter sada ne pogađa šut za tri poena, uprkos fantastičnom prodoru lopte. Vukčević pravi četvrtu ličnu grešku. Precizan Radovanović oba slobodna bacanja. Vukčević atraktivno zakucava napadajući kouz-aut. Dimić divnom fintom izbacuje odbranu, pa pogađa poludistancu.

8. minut - 57:42 Todorić cepa mrežicu za tri poena, ponovo je deset poena prednosti za Partizan. Druga lična za Tristana Vukčevića. Avramović se vratio na teren i upravo je on asistirao Vukčeviću za tri poena. Već sledeći napad Tristan faulira na šutu Marića i šalje ga na liniju bacanja. To je njegova treća lična greška. Promašuje prvo bacanje Marić, drugi put precizniji. Aleksa sada cepa mrežicu za tri poena u ranom napadu Beograđana.

6. minut - 51:38 - Novi koševi na obe strane terena, a Anđušić postiže i koš sa poludistance. Novi poeni za Gaćešu, ne dozvoljava ekipa iz Gajdobre da raste prednost previše. Međutim faul na Kaminskom i biće slobodna bacanja, pošto je ispunjen bonus. Precizan oba puta Kaminski sa linije slobodnih bacanja. Kaminski je sada našao svoj ritam i došao do lakih poena ispod koša. Tajmaut za Gajdobru.

4. minut - 45:34 - Kaminski nakon defanzivnog skoka neoprezan, krade mu protivnik loptu, a onda faul u napadu sviran Gaćeši nakon što je u okretu pri igri leđima Anđušiću "uvalio" lakat na nedozvoljen način. Kaminski postiže tri poena iz igre. Gazi Brekić sada aut liniju i gubi novu loptu, šesta izgubljena lopta za njih, podjednako kao i Partizan, koji je svoje izgubljene lopte pretežno beležio u prvoj deonici meča.

2. minut - 41:34 - Jaramaz ulazi u prodor i uz kontakt polaže. Dobra reakcija na pogodak ekipe Hercegovca za tri poena. Jaramaz pravi suviše grub faul, sudija svira nesportski i šalje tako Gaćešu na liniju slobodnih bacanja, nakon čega će imati dodatni posed. Gaćeša precizan na prvom bacanju, kao i na drugom.

KK PARTIZAN vs HERCEGOVAC Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Druga četvrtina 

10. minut - 37:29 - Osmi skok Koprivice, izuzetno dominantna njegova partija. Već sada deveti skok u narednom napadu. Doduše, Partizan to nije uspeo da valorizuje. Dimić se snašao i došao do dva poena ispod koša. Ekipa Hercegovca svaki napad igra do poslednje sekunde. Kaminski fauliran ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan samo iz drugog pokušaja Partizanov Amerikanac. Izuzetna borbenost ekipe Hercegovca donosi još dva poena ispod koša. Obradović traži tajmaut da crta poslednji napad u prvom poluvremenu. Ostalo je još osam sekundi do isteka vremena.

8. minut - 30:23 - Dve vezane blokade Balše Koprivice. Zek Ledej dolazi do dva poena sa linije penala. Ističe vrame ekipi Gajdobre, novi posed za crno-bele. Nekoliko promašaja Partizana u napadu, a onda dobra odbrana na drugoj strani terena, dobra reakcija Anđušića da spreči laka dva poena ispod koša. Još jedna blokada Balše, njegova četvrta. Ledej dolazi do dva poena iz polaganja i to uz faul. Biće dodatno slobodno bacanje posle tajmauta.

6. minut - 26:23 - Još jedna dobra demarkacija Koprivice, koji opet dobija lob dodavanje, koje završava zakucavanjem, lep napad. Hercegovac seče igru tajmautom. Napravljen je nesportski faul, dva bacanja će imati Dušanović. Promašuje prvo, drugi put lopta stidljivo ulazi u koš. Ne koriste novi posed. Zek Ledej prati loptu i zakucava nakon ofanzivnog skoka. Dimić se snalazi u napadu i dolazi do poena iz polaganja. Koprivica dolazi do lopte ispod obruča i zakucava.

4. minut - 20:20 - Fauliran Koprivica, promašuje prvo slobodno bacanje, drugi put precizniji. Na terenu Anđušić. Lepo sada alej-up dodavanje Doužera za Koprivicu koji zakucava. Nerešeno je. Naneli gubi loptu, kontranapad, ali bez realizacije za Hercegovac. Biće "mrtva lopta".

2. minut - 17:20 - Prvi napad u drugoj deonici ima Hercegovac i dolaze do koša za dva poena. Još jedan dobar potez Gaćeše, pogađa trojku i donosi prednost od četiri poena Hercegovcu. Tajmaut Obradović. Doužer ulazi prvi put na teren, Željko je nezadovoljan Aleksinom igrom. Ledej iz desnog kornera postiže trojku i vraća meč na jednu loptu. Doužer pravi prvi faul. Gaćeša uspeva da savlada Koprivicu u reketu.

KK PARTIZAN vs HERCEGOVAC Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Prva četvrtina 

10. minut - 14:13 - Novo vođstvo Hercegovca poenima iz reketa, ali to nije dugo trajalo, Trifunović pogađa trojku sa desnih 45 stepeni. Dobra reakcija Zeka Ledeja, krade loptu, pokreće kontranapad, ali jako loše trče crno-beli, nema koga da uposli. Odbrana svakako pravi faul na Ledeju, a on sa bacanja pogađa oba pokušaja i povećava prednost. Na teren ulazi Džejms Naneli po prvi put. Marić pokušava da pogodi trojku i cepa mrežicu. Kaminski je sada na terenu. Aleksa promašuje trojku. Hercegovac ima poslednji napad, šut i težak promašaj za tri. Kraj prve četvrtine.

8. minut - 9:8 - Trifunović dolazi do novih poena na asistenciju Uroša Trifunovića. Nekoliko vezanih promašaja u napadima oba tima. Radovanović sada dolazi do koša uz faul, to je druga lična greška za Koprivicu. Pogađa dodatno igrač Hercegovca. Ledej ulazi na teren umesto Vukčevića. Upravo Ledej uzima prvi šut i promašuje.

6. minut - 6:5 - Diže Jaramaz novi šut, ali to je samo novi promašaj. Trifunović u tranziciji diže šut, gazio je liniju, biće upisana dva poena za crno-bele. Pojačava se odbrana Partizana, Hercegovac se teško snalazi. Jako nesmotrena dodavanja Partizana i lake izgubljene lopte, Obradović nije zadovoljan. Na teren ulazi Aleksa Avramović.

4. minut - 4:5 - Hercegovac dolazi do prvih poena flouterom beka, a onda već u narednoj odbrani uspevaju da ukradu loptu. Brekić diže trojku iz levog kornera i cepa mrežicu. Vodi Hercegovac. Jaramaz vraća na drugoj strani pogotkom sa poludistance. Koprivica faulira Todorića, beka protivničkog tima. Novi napad i lopta sa strane za Hercegovac.

2. minut - 2:0 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za ekipu Partizana. Jaramaz predvodi prvi napad, uzima šut sa poludistance i promašuje. Neuspešna prva ofanziva. Nakon promašene dve trojke Hercegovac dolazi do dva ofanzivna skoka, ali bez uspeha u trećem napadu. Prve poene donosi Balša Koprivica zakucavanjem nakon ofanzivnog skoka usled promašaja šuta za tri Uroša Trifunovića.

Ko će pobediti u meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća Partizan - Hercegovac?

Glasajte

Najava meča

Crno-beli su uspeli da prekinu niz poraza tako što su ostvarili veoma ubedljivu i važnu pobedu u regionalnom takmičenju protiv Igokee. Ta pobeda je prekinula niz od čak pet poraza u svim takmičenjima i sigurno skinula teret pred početak Kupa.

Ovogodišnji Kup će imati veliki značaj za ovaj tim, na stranu što je reč o borbi za trofej, crno-beli su u jako lošoj formi i moraju se dokazati pred svojim navijačima.

Hercegovac svakako da nije tim od koga se očekuje pobeda protiv jednog Evroligaša, ali poučeni iskustvom ovogodišnjeg Kupa, crno-beli moraju biti oprezni. Prema kladionicama Partizan je apsolutni favorit, pa je kvota na njihovu pobedu 1.01, dok je za pobedu Hercegovca kvota 13.90.

Košarkaši Hercegovca su plasman na ovaj kup ostvarili plasiranjem u finale Kupa Srbije drugog stepena, te će svoju igru moći da prikažu na ovom meču.

Ko osvaja Kup Radivoja Koraća?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Nerealan pogodak Stefana Savića u stilu Dušana Kecmana sa više od pola terena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisa

    15. februar 2024 | 20:50

    Partiznovo ime trba izgovarati sa postovanjem.nelupati razne gluposti

  • Geras

    15. februar 2024 | 20:19

    Jedva Partizan igra sa klubom iz treće lige... Rumeni hteo da zatraži tajmaut al ga sramota

  • Lol

    15. februar 2024 | 20:55

    Nista bez sudija. Sramota Rumenko. Onako vices na sudije. Da Mozzart obeća nagradu za sudiju ko se Drzne da Rumenom da teh.gresku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA