Vreme čitanja: oko 1 min.

"Hteo sam da rešimo jedan na jedan... Gde ga kriju?": Legendarni košarkaš otkrio kako je tražio Darka Miličića

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miličić je za Detroit igrao do 2006. godine, nakon čega je nastupao za Orlando Medžik, Memfis Grizlis, Njujork Nikse, Minesota Timbervulvse i Boston Seltikse

  • 0
Darko Miličić Foto: BRIAN BAHR / Getty images / Profimedia

Legendarni NBA košarkaš, Karmelo Entoni otkrio je jednu zanimljivu anegdotu u čijem centru se našao srpski košarkaš Darko Miličić.

Naime, sve se odigralo tokom NBA drafta 2003. godine, kada je Miličić kao drugi pik izabran od strane Detroit Pitstonsa.

Upravo to je izrevoltiralo Entonija, koji je, kada je saznao da neće biti izabran kao drugi pik, krenuo "u poteru" za Miličićem.

- Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, dobijao sam trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo - počeo je Entoni, pa nastavio:

- Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem mesto gde trenira, da dođem do njega. Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao, to je istinita priča. Hteo sam da ga pronađem, da ga pobedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita.

Ipak, popularni "Melo" je već kao treći pik, izabran od strane Denver Nagetsa, za koje je kasnije nastupao do 2011. godine.

- Morao sam da se uzdignem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo - istakao je "Melo".

Podsetimo, Miličić je za Detroit igrao do 2006. godine, nakon čega je nastupao za Orlando Medžik, Memfis Grizlis, Njujork Nikse, Minesota Timbervulvse i Boston Seltikse.

(Telegraf.rs)

Video: Miličić zapevao sa Delijama: Čuveni košarkaš došao u Pionir u posebnoj majici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA