≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda je u finalu Kupa Radivoja Koraća! Crveno-beli dominantni protiv Čačka 94, čekaju Vojvodinu ili Partizan

Vreme čitanja: oko 7 min.

Sigurna i veoma dominantna izvedba crveno-belih

  • 25

Kako se i očekivalo, košarkaši Crvene zvezde su veoma dominantno i ubedljivo slavili protiv Čačka 94 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, čime su postali i prvi finalista ovog takmičenja u kom brane trofej! Crveno-beli su se malo pomučili u prvoj deonici, ali su na kraju slavili sa 87:52.

Crvena zvezda je bila nešto slabija u prvoj četvrtini, u prvim minutima su se mučili da dođu do poena uopšte, što se oslikavalo i tako što je Čačak uspeo da dođe do prednosti. Nedović je otvorio trojkom utakmicu, ali, ubrzo je sve nekako stalo.

Pokušavao je Jago, pokušavali su košarkaši Zvezde da nađu rešenje u napadu, iako su se dosta mučili. Međutim, evidentno je bilo i da to neće trajati čitavu utakmicu, s obzirom na to da se ipak radi o ogromnoj razlici između ova dva tima. Vrebala je nekako Zvezda šansu i to se sve oslikalo drugačije kada je Miloš Teodosić ušao u igru.

Brzo je razmrdao tim, postigao je trojku, potom je podelio i nekoliko asistencija čime je doneo poravnanje na 15:15. Druga deonica je počela u ritmu Čačka, vezali su četiri poena u prva dva napada, a onda se dogodila i prava katastrofa za ovu ekipu.

Zvezda kao da je ubacila u veću brzinu, krenuli su da ređaju poene iz svih pozicija, kako za dva, tako i za tri, pa su se odlepili na 35:23, što je samo najavilo šta će se dogoditi.

Najefikasniji na meču bio je Luka Mitrović sa 15 poena, dok je Dalibor Ilić dodao 13. Kod Čačka se najviše istakao Stefan Lakić sa 11 poena.

KK Čačak - KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Poluvreme je nekako i naslutilo šta će se desiti u drugom delu igre. Treća deonica je krenula tako da je Zvezda samo nastavila tamo gde je stala, ređali su poene iz svih pozicija, krenuo je šut za tri poena, najveće oružje ove ekipe, te je sve nekako bilo lakše.

Čačak 94 je dugo čekao na svoju prvu trojku, čak i previše za ovakav meč, te jednostavno i nisu imali šta da traže na meču.

Nekako, Zvezda je pokazala svoj raskoš u napadu, a Janis Sferopulos je dobio i priliku da odmori neke igrače, te je dosta više rotirao.

Zvezda je postala prvi finalista, a u istom čeka boljeg iz duela Partizan - Vojvodina koji je na programu od 21 sata.

Crvena zvezda - Čačak 94 87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15)

Čačak 94: Dodić, Stajčić, Pulijam, Grojić, Pešaković, Lakić, Gašić, Pantić, Danilović, Dumić, Tatić

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedraitis, Kostić, Dos Santos

TOK MEČA:

IV Četvrtina

00:00 (87:52) - Kraj meča!

01:59 (85:48) - Probudio se Čačak malo, ređaju i oni poene, ali, razlika je i dalje ogromna. Kasno su se probudili da bi u ovoj utakmici napravili nešto. Upisao se Zvezdin junior Andrej Kostić u strelce na ovom meču. Ideee i trojka Andreja Kostića! Odlična rola juniora crveno-belih.

04:37 (76:47) - Nova lepa akcija, Jago, Mitrović i Dalibor Ilić su iskombinovali i krilni centar je zakucao na samom kraju. Dobio je priliku u igri i Andrej Kostić, junior Zvezde. Napravio je dva puta korake.

07:32 (69:37) - Pulijam maši sada, a lazarević dolazi do skoka. Faul Pulijama na Hangi na drugoj strani. Pogađa Adam trojku.

III Četvrtina

00:00 (64:37) - Evo poena Pantića na drugoj strani, Luka Mitrović je napravio faul. Dalibor Ilić nalazi Mitrovića, ovaj pogađa lepo, a onda divno igra ponovo Dalibor Ilić, ovoga puta sa Stefanom Lazarevićem koji lako poentira ispod koša u ovoj situaciji.

02:27 (58:33) - Šutirao je Dumić za tri, ali je promašio, međutim, Čačak je došao do novog napada, ali sada krade Dalibor Ilić loptu. Odlična akcija Ilića i Mitrovića i Dalibor zakucava sad. Stefan Lakić sada iz floutera pogađa i dolazi do novih poena. Ide trojka Adama Hange.

04:00 (53:31) - Ide i nova trojka, Rokas Giedraitis je ostao sam, a on to ne prašta. Ogroman promašaj Nedovića. Šutirao je Pešaković preko Bolomboja i promašio je, očekivano. Pravi faul Čačak 94 nad Hangom, bio je to Miloš Stajčić. Lepo sada prolazi Pešaković i pogađa ivan flouter. Veoma lep potez.

05:58 (48:29) - Promašio je trojku Davidovac sada, dolazi do poena Čačak 94, Stefan Lakić je poentirao na polaganju. Jago Mateuš lepo nalazi Nedovića u korneru, a evo ga Nemanja pogađa i uprkos čuvaru koji je bio pored njega. Vraća trojku Stefan Lakić.

KK Čačak - KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

07:11 (45:24) - Jedno od dva bacanja pogađa Čačak 94, a evo ga Nemanja Nedović pod faulom dolazi do novih poena pod faulom, ali je promašio bacanje. DOšla je Zvezda do novog napada, ali, prokockao je to Jago i izbacio je loptu u aut. Novi poeni za Zvezdu.

08:49 (40:23) - Otvara drugo poluvreme trojkom i Dejan Davidovac, ostao je sam i veoma lako je pogodio. Odmah igra i dobru odbranu na drugoj strani. Promašio je Lakić iz kornera na drugoj strani. Lepo je odigrala Zvezda, Nedović je našao Rokasa Giedraitisa, ovaj Bolomboja, ali Džoel nije pogodio pod košem, već će na liniju penala.

POLUVREME

II Četvrtina

00:00 (35:23) - Pogađa Jago prvu trojku na ovom meču. Pogađa trojku i Davidovac! Onda je usledio i faul u napadu Čačana. Kraj poluvremena.

01:21 (29:23) - Pulijam je odlično izbacio loptu, promašio je Čačak 94 za tri poena. Zvezda je onda u kontri imala otvorenu trojku Branka Lazića, ali je i on promašio, ipak Davidovac dolazi do skoka u napadu i sada Jago dolazi do poena. Dejan Davidovac pogađa dva slobodna bacanja. Gašić je promašio šut, onda je Bolomboj probao za tri poena, ali ni on nije bio precizan, dok Lazarević pravi faul. Grojić je promašio trojku.

KK Čačak - KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

04:41 (23:23) - Poentira Luka Mitrović za Crvenu zvezdu sada pod faulom i dodaje i slobodno bacanje. Greši Dodić na drugoj strani. Sada idu iz greške u grešku, pogreio je Čačak 94, a Mitrović pogađa uz faul na drugoj strani. Odlična odbrana Zvezde, Lakić je onda mora da šutne sa ogromne udaljenosti, promašio je. Teodosić potom greši, pa pravi i faul.

08:31 (15:19) - Nikola Pešaković otvara drugu deonicu poenima sa poludistance. Loš napad Zvezde, a to koristi Lakić na drugoj strani i poentira i on. Branko Lazić je šutirao iz kornera sa svoje pozicije, ali je lopta izašla iz koša. Gubi loptu Čačak 94, Pešaković pravi faul.

I Četvrtina

00:00 (15:15) - Adam Hanga sada pogađa jako lepo levom rukom. Teodosić je ušao u igru i razmrdao je čitav tim.

01:11 (11:15) - Dva bacanja je imao Rokas Giedraitis i pogodio je oba. Pulijam na drugoj strani ostavlja za Dumića, ali nije na vreme šutirao. Stefan Lakić pogađa pored Jaga, ali odmah na drugoj strani pogađa i Dalibor Ilić. Pogodio je i Pulijam na drugoj strani. Ide nova trojka za Zvezdu, pogađa Teodosić. Pogađa Pulijam preko Mitrovića od tablu!

KK Čačak - KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

05:11 (3:7) - Promašio je trojku i Jago, Zvezda se muči u napadu. Gašić je probao, promašio, onda je Pulijam došao do lopte i šutirao je sa poludistance, ali je i on promašio. Gašić je uhvatio loptu i poentirao je pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje Gašić. Zaustavio je Grujić sada faulom Nedovića. Šutirao je Jago za tri, ali je Bolomboj povukao obruč i ide lopta za Čačak 94.

06:09 (3:4) - Evo i prvih poena za Čačak 94. Nemanja Nedović je na drugoj strani kombinovao sa Dejanom Davidovcem, koji je ostao sam u korneru, ali je promašio trojku. Lepo igra Čačak, evo i novih poena za Gašića! Odlično je zakucao košarkaš Čačka i upisao je svoj četvrti poen. Promašio je flouter i Jago Mateuš sada na drugoj strani. Pulijam je proleteo kroz reket, ali ga je sačekao Bolomboj.

07:59 (3:0) - Prokockala je Zvezda prvi napad na meču, ali i na drugoj strani maši i Čačak 94 svoj prvi napad. Cepa mrežicu Nemanja Nedović na početku utakmice, otvara meč svojom trojkom. Lako je propustio nov inapad Čačak, ali i Zvezda maši. Nemanja Nedović pravi prvi faul na ovoj utakmici.

KOMENTAR PRE MEČA:

Vreme je za prvo polufinale Kupa Radivoja Koraća za ovou sezonu! U Nišu će prvi snage odmeriti Crvena zvezda i Čačak 94, te će tako publika kako na jugu Srbije, tako i kraj malih ekrana otkriti da li će crveno-beli uspeti da dođu u situaciju da brane trofej osvojen prošle godine.

Zvezda je apsolutni favorit u ovom meču, što nije ni čudo s obzirom na to da se trenutno Čačak 94 takmiči u KLS-u, te još nisu ni blizu ABA lige.

Zbog toga, crveno-beli su negde u svojim glavama već upisali i pobedu, što samo može biti problem, s obzirom na to da smo ove sezone videli već dva iznenađenja u Kupu. Prvo je upravo Čačak 94 bio bolji od Borca, a onda je i Vojvodina uspela da savlada Megu i tako zakaže duel sa Partizanom.

Kup takmičenje je nešto što uvek priredi iznenađenja, a sada je pravo mogu li dve ekipe iz KLS-a da pomrse konce večitim rivalima i tako ih ometu u njihovoj borbi za prvi trofej ove sezone (ukoliko izuzmemo ABA SuperKup gde nije bilo Zvezde).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A u tirani muk

    16. februar 2024 | 16:39

    ipak neka sudije budu na oprezu..ako rene naopako..zna se sta se mora..drzavni projekat ne smije stati.,..dok ne dodje institucija,..a onad brisanjepatosa sa albankom

  • Finale

    16. februar 2024 | 18:53

    Zvezda-Voša.

  • majda

    16. februar 2024 | 17:11

    kako cacak igra morace se koristit tel poziv da se spase pad albanke..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA