≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeo Ol-star vikend: "Zvezde u usponu" opravdale očekivanja, Vembanjama ostao bez MVP priznanja

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobedu na mini-turniru odnelo je "Tim Rouz", koji je u finbalu bio bolji od Tima Šremf sa 26:13, a MVP trofej za najboljeg igrača poneo je košarkaš Indijana Pejsersa, Benedikt Maderin

  • 0
NBA All Star Rising Stars Foto: Filip Plavčić

Prvi put nakon 39 godine, Ol-star vikend održavase u Indijanapolisu, a najatraktivniji košarkaški događaj u NBA ligi, otvorile su "Zvezde u usponu".

Naime, igrači kojima je ovo prva ili druga sezona u karijeri, bili su podeljeni u četiri ekipu, čiji su treneri bili Džejlen Rouz, Detlef Šremf, Pau Gasol i Tamika Kečings.

Ono što je bilo posebno zanimljivo, prvi kandidat za "rukija" godine, Viktor Vembanjama, koji je inače nastupao za tim Paua Gasola, eliminisan je već u polufinalu od tima Detlefa Šremfa sa 41:36.

Pobedu na mini-turniru odnelo je "Tim Rouz", koji je u finbalu bio bolji od Tima Šremf sa 26:13, a MVP trofej za najboljeg igrača poneo je košarkaš Indijana Pejsersa, Benedikt Maderin.

Kanadski košarkaš je u polufinalu odigrao fenomenalan meč, ubacivši čak 18 od 40 poena svog tima, čime je već bio na pola puta do MVP priznanja.

Dosta zanimljiv bio je i sam format ovogodišnjeg "Rajzing stars čelendža", pošto su polufinalni mečevi igrani do 40 poena, a finalni do 25. Samim tim, mečevi su trajali po dvadesetak minuta, i nije viđeno baš ni previše atraktivnih poteza.

Ol-star vikend se nastavlja već u noći između subote i nedelje, kada će na programu biti tri takmičenja. Prvo će biti održano takmičenje u veštinama, na kojem će nastupiti Benedikt Maderin, Tajris Halibarton, Majls Tarner, Paolo Bankero, Entoni Edvards, Viktor Vembanjama, Tre Jang, Skoti Barns i Tajris Maksi.

Potom je na programu šutiranje trojki, gde će nastupiti Malik Bizli, Džejlen Branson, Tajris Halibarton, Dejmijam Lilard, Lauri Markanen, Donovan Mičel, Tre Jang i Karl Entoni Tauns.

Nakon toga, biće održano i takmičenje u zakucavanjima, a na njemu nastupaju Džejlen Braun, Mek Meklang, Hajme Hakez i Džejkob Topin, da bi na kraju bio viđen pravi specijal, odnosno susret dva najbolja šutera u NBA i WNBA ligi, Stefa Karija i Sabrine Jonesku, takođe u šutiranju trojki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA