≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajne vesti: Operisan bivši saigrač Divca i Stojakovića, transplantacija srca bila je uspešna!

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je potvrdila i njegova supruga, Don Polard, koja je podelila dobre vesti

  • 1
Peđa Stojaković, Skot Polard, Šekil ONil Foto. Profimedia

Sjajne vesti stižu iz Amerike, gde je bivši igrač NBA lige, Skot Polard podvrgnut uspešnoj transplantaciji srca.

Polard je injače prošle nedelje primljen na intenzivnu negu, dok je još čekao donora. Potraga za pronalaženjem podudaranja bila je izuzetno teška, pre svega zbog veličine, jer je organ morao da bude dovoljno jak i velik da pumpa krv kroz celo telo.

Ovo je potvrdila i njegova supruga, Don Polard, koja je podelila dobre vesti.

- Rečeno mi je da se srce veliko, moćno i savršeno pristaje. Sada prelazimo na ključni deo oporavka. Hvala svima na kontinuiranim molitvama i podršci, ali najviše od svega, najdublje hvala donoru, našem heroju - napisala je Don.

Polardovo srce, kucalo je dodatnih 10.000 puta na dan zbog genetskog stanja, za koje je rekao da ga je izazvao virus koji je dobio pre nekoliko godina. U jednom intervjuu, Polard se našalio da je alergičan na vakcinu protiv gripa, jer se teško razboli svaki put kad je primi.

Polard je inače, prvi put javno otkrio svoje stanje prošlog meseca, kada je sa medijima razgovarao o procesu uvrštavanja sebe u centre za transplantaciju. Tada je govorio i o prethodnim pokušajima lečenja lekovima, pa čak i pejsmejkerom.

Nijedna od pomenutih metoda nije dala napredak, te je Polard hospitalizovan 7. februara u Tenesiju.

Inače, Polard je u Srbiji poznat po tome što je bio deo legendarne generacije Sakramento Kingsa, sa Vladom Divcem i Peđom Stojakovićem, u periodu od 1999. do 2003. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA