≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos nikad emotivniji posle osvajanja Kupa: "Teo i Branko su igrali srcem, to je potrebno ovom timu"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli su odbranili trofej Kupa

  • 3
Janis Sferopulos Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su četvrti put u nizu Kup Radivoja Koraća, pošto su pobedili Partizan 85:79 u velikom finalu održanom u hali "Čair" u Nišu.

Posle meča, svoje utiske je izneo kapiten crveno-belih Branko Lazić.

- Dobro veče svima, pre svega, želim da čestitam svima na još jednom osvojenom trofeju. Što se tiče meča, odigrali smo dobro i što se tiče fizičkog kontakta i svega drugog. Uspeli smo da izdržimo do kraja i donesemo pobedu - isktakao je kapitenbranko Lazić i dodao:

- Mislim da je ekipa odigrala timski što je jako bitno. Da li je neko odigrao bolje ili lošeije, mislim da je nebitno. Košarka je timska igra, ne da li je neko iskočio. Što se tiče mojih godina, godine su samo broj.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos je izneo svoje utiske:

- Utakmica je bila derbi. Nismo počeli dobro. Paritzan je u prvom poluvremenu, do 15. minuta kontrolisao utakmicu. Imali su 8, 9, 10 poena prednosti. Ali, odgovorili smo u poslednjih pet minuta prvog poluvremen i vratili se. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili odlični u odbrani. Dozvolili smo im malo poena, igrali smo pametno i nalazili rešenja. Nije lako igrati derbi, nije lako igrati u ovoj atmosferi i držati koncentraciju. Zadovoljan sam jer smo tokom celog meča bili koncetrisani i radili ono što je trebalo - rekao je i nastavio:

- Čestitam igračima i svima iz tima, do predsednika. Mislim da je bilo jako važno kako su svi radili, ne samo danas, nego generalno. Želim da odam priznanje timu koji je radio sa igračima. Mogu da kažem sada, jer smo dobili meč, imali smo problem sa Teodosićem, Lazićem. Bili su povređeni i nismo znali da li će igrati. Videli ste u polufinalu da je Teodosić igrao malo. Zato, želim da čestitam medicinskom osoblju, doktorima, medicinskim radnicima i svim članovima tima. Oni su dali veliki deo za osvajanje ovog trofeja. Ovo je važna pobeda i važan trofej. Doneli smo veliku radost navijačima i sada ćemo slaviti ovaj trofej.

- Teo i Branko su važni za tim. Imali su možda jedan trening, i to, bez kontakta i došli su na meč. Videli ste kako su došli i igrali srcem. To je ono što je potrebno ovom timu, da svi igraju srcem.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović srećan posle osvojenog trofeja Kupa Radivoja Koraća

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drvar c.z

    18. februar 2024 | 00:44

    Bravo majstore 3 puta Obradovića dobijaš i nemoze ti nista Jer tvoju igru vode naši srpski košarkaši Teo...Nada...Mitrović Lazić..Davidovac Topic i srčani Brazilac.

  • Dragan

    18. februar 2024 | 08:12

    Ovo je gospodin..A ne onaj vulgarni..isfrustrirani ......

  • Dend

    18. februar 2024 | 00:17

    Najbolji igrač vam je bio Željko Obradović i trebali ste i njega da nagradite ako već niste unapred ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA