≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović grmeo posle meča: "Najveća je laž da je Partizan državni projekat"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradović je rekao svoje

  • 39
Željko Obradović Foto: Printskrin / YouTube

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su četvrti put u nizu Kup Radivoja Koraća, pošto su pobedili Partizan 85:79 u velikom finalu održanom u hali "Čair" u Nišu.

Posle meča, Željko Obradović je govorio o brojnim temama, a istakao je i nešto što mu, kako je rekao, smeta. Posle skandiranja u hali, Obradović je istakao:

- Od trenutka kada sam došao krenula je ta neka priča o Partizanu kao državnom projektu. Ne postoji veća laž izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto: Molim ljude iz kluba da izađu sa svim podacima i da se vidi tačno crno na belo kako smo mi to državni projekat i kako sam ja to državni projekat. Nek izađu slobodno i kažu. To je najveća laž ikada izgovorena. S druge strane ja sam kao trener osvojio mnogo trofeja, najponosniji sam na onaj ABA lige od prošle godine jer znam gde radim i koliko je teško to uraditi - rekao je Željko i dodao:

- To mi je ubedljivo najdraž itrofej i najveći trenerski uspeh ubedljivo. Svi znamo o čemu pričam i sad je strašno interesantno, pošto se pominju, Partizan šta radi tokom ove dve ili tri godine u Evroligi i kako to izgleda. Naravno da, pošto je Partizan mnogo dobro organizovan klub sa ljudima koji rade koji su uspeli da naprave budžet zahvaljujući njima i tome što smo mi najgledaniji tim u EL ubedljivo. Ja samo mogu da kažem da sam obećao kada sam došao, da želimo da napravimo od Partizana tim koji će stalno igrati Evroligu, to je bilo moje jedino obećanje.

Preuzeo je i odgovornost govoreći o tome da ne uspeva da smiri ekipu.

- Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao igračima. Mislim da neki moji limiti su uslovno rečeno prošli u smislu da ne mogu da utičem na njih. Ozbiljno ću da razmislim o tome, sreća da imam opauzu, šta ćemo i kako ćemo dalje. Apsolutno sam svestan svoje odgovornosti i da kada ekipa u bitnim momentima reaguje na način na kakav reaguje, bez ikakve zamerke za borbenost, pričamo o odlukama i emocijama, onda pričamo o odgovornosti čoveka koji treba da ih to nauči i proba da na terenu budi mirni. Ja to očigledno ne uspevam i to se u poslednje vreme pokazalo na popriličnom broju utakmica.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pozvao igrače da pozdrave trofej Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franco Nero

    18. februar 2024 | 00:33

    Gospodine Zelimire ovom konferencijom ste me razocarali kao covek u potpunosti. Od kako ste dosli u Partizan uzeli ste samo jedan trofej i to iskljucivo zbog toga sto je Zvezda prokockala prednost domaceg terena u zavrsnici regularnog dela Aba lige.Druga stvar,odlicno se secam sta ste rekli kada ste dosli,da cete dati prednost mladim igracima,napravili ste legiju stranaca od Partizana. Veceras ste rekli da je na pocetku bio cilj da Partizan bude standardni ucesnik EL,ni to niste ispunili. Prosle godine ste tamo zavrsili jer su kaznjeni ruski klubovi,ovu igrate zasluzeno,sledecu kako stvari stoje za sada,necete,jer ne verujem da cete biti sampioni Aba lige.Kls vas ne interesuje jer i nju ne bi osvojili,svake godine pre KRK osigurate se pricom kako se unapred sve zna,a uvek podje najjaci sastav. Dejan Radonjic vam je redovno uzimao meru,sada vas ovakva Zvezda,najgore selektiranje igraca u zadnjih par godina,dobija kad hoce. O budzetu necu da pricam jer je glupo,jedno je sigurno da nemate budzet kao u stranim klubovima da imate najbolje igrace na bitnim pozicijama,pa su onda naravno krive sudije i svi ostali sem Vas. Iskreno se nadam da ce ova konferencija na kraju imati isti ishod kao ona 2005.

  • Marko

    18. februar 2024 | 00:30

    Apsolutno jeste drzavni projekat i ti si tu najveci problem. Da nisi Zeljko Obradovic smenili bi te odavno. Jedino sta dobro radis a to je da vrsis pritisak na sudije.

  • Ivan

    18. februar 2024 | 00:35

    Nego sta je, kazem ovo kao grobar, sta smo onda bili dok su za nas igrali Vrabac, Lukovic, junior Marinkovic, Nikola Jankovic, Muric, Andric.... Doveo si igrace koje si zeleo, od kojih para, pa Trinkijeri da je imao ove igrace, bio bi na final-fouru minimum, ako ne i prvak Evrope. Dicis se Evroligom, kao da si je izborio na parketu, a ne za zelenim stolom, dosta je bilo obmanjivanja, ako nisi sposoban da vodis ekipu povuci se, ionako ti ugovor istice na kraju sezone...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA