≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić saopštio spisak Srbije za kvalifikacije! Selektor podmladio tim, oslonio se na ABA ligu!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljiva imena na ovom spisku

  • 17
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

U ponedeljak, 19. 02. počinju mini pripreme muške „A“ reprezentacije Srbije pred prve dve utakmice u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2025. U jeku takmičarskih sezona, Selektor Svetislav Pešić je sačinio konačan spisak od 15 igrača koji će konkurisati za tim Srbije u mečevima protiv Finske (23. 02. 2024. od 20 časova u hali „Aleksandar Nikolić“) i Gruzije (26. 02. 2024. od 18 časova u Tbilisiju).

Selektor Svetislav Pešić se ovde oslonio na mlade igrače, kao i na igrače iz ABA lige.

Među iskusnijima su Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Marko Gudurić, dok je pozvano čak šest igrača iz Zvezde i Partizana, a po jedan iz Mege i Borca Čačka.

Na spisku se nalazi 15 igrača:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Prvi zajednički trening, tim Srbije će imati u večernjim časovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    19. februar 2024 | 16:08

    Koliko god Pešić pokušavao da neke igrače izvuče iz pepela i pakla u kome se nalaze, mislim na igrače Partizana Jaramaza, Koprivicu i Trifunovića, toliko oni tonu sve dublje u kandžama velikog trenera Rumenoglua, kod koga su ovi igrači nazadovali i koji za 4 godine u Partizanu nije afirmisao i stvorio nijednog jedinog mladog igrača. Šta ćete kada je čovek navikao na veliki budžet, iskusne strane igrače i fokusiran isključivo na rezultat, pa kad mu i to ne prođe, krivi su svi drugi, sem njega.

  • Srx

    19. februar 2024 | 15:21

    Teodosić......

  • Istina boli...

    19. februar 2024 | 15:33

    Navijač sam Partizana i to ortodoksni pa možete pretpostaviti šta mislim o FMP2 ali Teodosić je morao biti pozvan u reprezentaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA