≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksa Avramović o reprezentaciji Srbije: "Uvek je lepo okupiti se sa starim drugarima"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plejmejker Srbije se nada velikoj podršci u hali Aleksandar Nikolić u petak

  • 5
Aleksa Avramović Foto: Telegraf

Reprezentacija Srbije okupila se pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, gde će u prva dva kola grupe G dočekati Finsku u petak od 20.00, a potom će gostovati Gruziji u ponedeljak od 18 časova.

Među 15 igrača koje je Svetislav Pešić pozvaom je i košarkaš Partizana, Aleksa Avramović, koji je bio junak u Manili gde je Srbija osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu prošle godine.

- Uvek je lepo doći u reprezentaciju i okupiti se sa starim drugarima, nismo se videli 5-6 meseci od Manile. Došli smo sa jasnim ciljem. Imamo mečeve sa Finskom i Gruzijom, znamo koliko će nam, posebno u Grziji biti teško, imaju dobar i iskusan tim koji godinama igra zajedno, predvođeni Šermadinijem i Šengelijom. Finska je isto dobra ekipa i dugo godina je zajedno. Mi smo se okupili, imamo igrače koji igraju u Evroligi, što nije bilo prethodnih godina, povezaniji smo iz prozora u prozor i očekujem da budemo dobri - rekao je Avramović, koji je istakao da su se igrači fokusirali trenutno na sebe, a da će o protivniku razmišljati kasnije.

- Kratak je vremenski period, mali broj treninga, veliki broj informacija koje treba pokupiti i za nas sistem i za igru protivnika, pogotovo za tu drugu utakmicu, gde imamo jedan trening da se spremimo. U ovom trenutku smo mi u procesu upoznavanja nas i našeg sistema - rekao je plej Srbije, koji se nada lepoj atmosferi u hali Aleksandar Nikolić u petak od 20.00 protiv Finske.

- Prelepo, ovde smo overili protiv Britanije pobedom plasman na Svetsko prvenstvo, uvek je lepo, svi dođu da nas bodre - zaključio je Avramović.

(Telegraf.rs)

Video: Svetislav Pešić objasnio spisak i zašto neki igrači nisu na njemu, pa čestitao Zvezdi osvajanje Kup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    19. februar 2024 | 19:43

    Ti si promasio profesiju….

  • Majstor

    19. februar 2024 | 19:43

    O kakvom ti drugarstvu pričaš? Dobar si igrac, svaka cast, ali provokator si veliki

  • Pex

    19. februar 2024 | 20:01

    Vaterpolo reprezentacija ? Decko idalje pliva nakon flopova u derbiju hahahahah, upravu zelimir za sudjenje, to mu se odalami tehnicka pa sledeci put nece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA